banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Şanlıurfa’da doktor sıkıntısı baş gösterdi

Şanlıurfalı Mustafa Çubuklu, göz tansiyonu hastalığına yakalanan 2 kız çocuğunu, kentte bu hastalığa bakan doktorun olmamasından dolayı başta Adana olmak üzere, Gaziantep ve Ankara’ya götürerek tedavi etmeye çalışıyor.

Asgari ücretle geçimini sağlayan Çubuklu, 6 çocuğuyla Şanlıurfa merkeze bağlı Eyyübiye’nin Yenice Mahallesi’nde ikamet ediyor. Yaşadığı mağduriyeti İLKHA mikrofonlarına anlatan Çubuklu, doktor eksikliğinin bir an önce çözülmesi için yetkilere çağrıda bulundu.

Çubuklu, “İki kızımın her iki gözünde göz tansiyonu hastalığı var. Adana’ya gidip geliyorum. Maddi durumum ise malumdur. Asgari ücretle çalışan biriyim. Her gidiş gelişte sadece yol masrafım 300 TL’dir. Ameliyat başına da 2 bin 200 TL doktora veriyorum. Vermemin sebebi de devlet dairelerinde 40-45 günlük rezervasyon olmamasından dolayıdır. Sıra bulamıyoruz. Hükümetten, devletten ve milletvekillerinden istediğim tek bir şey var. Şanlıurfa’da göz tansiyonu ile ilgilenen bir doktor getirsinler. 500 Yataklı Devlet Hastanesi başta olmak üzere Harran Tıp Fakültesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Özel Akademi Hastanesine kadar gittim. Benimle ilgilenecek bir doktor bulamadım. Akademi Hastanesinde bir doktor var ama o da yetkimiz yok diyor.” dedi.

2 bin 500 TL ameliyat parası artı her tahlil için 600 TL masraf isteniyor

Asgari ücretle çalıştığından dolayı Şanlıurfa dışına gidip gelmenin çok masraflı olduğunu söyleyen Çubuklu, “Hastaneye gittiğimde 18-20 yaşlarında görevli bayan personellere derdimi anlattığımda söyledikleri tek kelime şu ‘biz burada hiçbir şey yapamıyoruz, bunu Urfa dışına götürün’ diyorlar. Gaziantep’e başvurduğumda ise bana ‘2 bin 500 TL ameliyat parası artı her tahlil için 600 TL masraf gidiyor’ deniliyor. Benim buna ne dayanacak maddi durumum ne de iş yerinden izin isteyecek imkânım var. Zaten çalışıp aldığım ücret bin 300 TL’dir. Tam 6 defa Adana’ya gidip gelmişim. Her defasında 300 TL yol masrafı, eder bin 800 TL, üç sefer de 2 bin 200 TL’den ameliyat parası vermişim, eder 6-7 bin TL. Benim iki ayda çalıştığım para ise 2 bin 600 TL. Şimdi ben 6 çocuğa mı yetiştireyim, bu hasta çocuğa mı yetiştireyim, yoksa şu anda bir gözü olmayan bu çocuğa mı yetiştireyim?” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Yetkililerin telefonla kendisini arayıp yardımcı olma sözü vermelerine rağmen şimdiye kadar kimsenin kendisine yardımcı olmadığını da sözlerine ekleyen Çubuklu, aynı yetkililerin sosyal medyada “hasta bebeğe yardımcı olduk” demelerine ise tepki gösterdi.

“Sana yardımcı olacağız dediler ama 61 gündür halen yardımcı olan yok”

Çubuklu, “Sosyal medyadan mı, gazeteden mi biliyorum ama yetkililere haber gitmiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çitfçi ve milletvekilimiz Ahmet Eşref Fakıbaba bana gece yarısı telefon açarak ‘sana yardımcı olacağız’ dediler. 61 gündür halen yardımcı olacaklar. Ama sosyal medyada hemen yazmışlar; ‘Nihat Çitçi ve Eşref Fakıbaba hasta bebeğe yardımcı oldu’ ne zaman yardımcı oldu? Telefonla yardım mı olurmuş?” diye konuştu.

“2 aylık bir bebek etrafa bakıyor ama gözü yok göremiyor”

Hastanelerin yapıldığını ama içinde doktorların olmadığını ileri süren Çubuklu, son olarak şunları söyledi:

“Her köşe başında bir okul var, sağlık ocağı var ama gelin görün ki içi boş. Bugün hastanenin içi boş olduktan sonra hastane yapmışsın neye yarar? Fazla bir şey istemiyoruz. Sadece doktor istiyoruz. 2 aylık bir bebek etrafa bakıyor ama gözü yok göremiyor. Yazık değil midir? Ayda bir dışarı gideceğime her gün Şanlıurfa’daki hastaneye giderim. Annesi de götürebilir. Ben hastaneye gittiğimde günlüğüm kesiliyor. Bu ay elektrik faturası tam 490 TL gelmiş. Bu parayı da verirsem bu çocuğa ne masraf edeceğim, Hangi birini yetiştireceğim?” (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.