banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa Yeşil Kartlı sayı İstanbul'u geçti

Keser Urfa'daki sağlık sisteminin sorunlarına dikkat çekerek hastaneleri hakkında bazı medya organlarında çıkan haberlere açıklık getirdi. 
Cevahir Han'da gerçekleşen ŞANMED Hastanesi ve medya temsilcileri buluşmasında Özel ŞANMED Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. B.Sabri Keser Urfa'daki sağlık sisteminin sorunlarına dikkat çekerek ve hastaneleri hakkında bazı medya organlarında çıkan haberler ve iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Keser yaptığı açıklamada Şanlıurfa'da görev yapan gazetecilerle ilk defa bir araya geldiklerini belirtti.
Keser, "Kıymetli basın mensupları bu bir hasbıhal ve kısmen bilgilendirme toplantısıdır. İlimiz sağlık alanında maalesef çok ciddi sıkıntılar ile iç içe. Özellikle bu sene başından itibaren bu sıkıntılarda çok daha fazla artış meydana geldi. İlimiz, Türkiye'de yıllık en fazla doğum oranına sahip olan bir il. Aşağı yukarı ilimizde gerçekleşen doğum oranı Yunanistan'ın yıllık doğumuna eşit. Bir diğer sıkıntımızda ilimizde İstanbul'dan daha fazla yeşil kartlı kişi sayısı var.. Sene başından itibaren SGK ile sözleşmesi yenilenmeyen hastanelerle birlikte bu sıkıntılarda bir artış meydana geldi" diyerek Sözleşmesi yenilenmeyen hastanelerle ilgili olarak cezaların şahsiliği ve cezaların orantılı olması gerektiğini düşündüklerini dile getiren Keser SGK ile sözleşmesi yenilenmeyen hastanelerin bir an önce SGK ile anlaşmalarının yapılmasını umut ettiklerini belirterek kurum olarak SGK ile anlaşmalarının devam ettiğini belirtti.

Herkese eşit mesafedeyiz
Bazı basın organlarında çıkan iddialara da cevap veren Keser ; "Hakkımızda çıkan iddialardan birisi otopark olayı. Urfa'da otopark olayının bütün sebebi ŞANMED Hastanesiymiş gibi maalesef yanlış yönlendirmelerle çok fazla üzerimize gelinmeye başlandı" diyerek otopark konusunda İl Trafik Komisyonunun kararının bulunduğunu hatırlattı. Buna rağmen hastane olarak otopark için hastanenin bir kısmında yıkım yaptıklarını dile getiren Opr. Dr. B. Sabri Keser sorun çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesine çözüm önerilerine sunduklarını ve otopark probleminin Şanlıurfa'nın önemli bir problem olduğunu ve çözüm noktasında önemli adımların atılacağını umut ettiklerin ifade etti. 
Keser sözlerine devamla; Bizimle ilgili basında yoğun bir şekilde dile getirilen sıkıntı ise sanki bir partinin hastanesiyiz. Kurucularımız bir partinin kurucuları gibi bazı söylentiler oldu. . Biz 12 ortaklı bir kuruluşuz. Sadece içimizden bir arkadaşımızın bir parti ile ilişkisi var. Tabi ki hepimizin kendimize göre belli bir düşüncemiz hayata belli bir bakış açımız var ama hastanemizin herhangi bir dernekle, vakıfla veya bir siyasi parti ile ilişkisi yoktur. Tamamen sivil memleket insanlarından kurulmuş olan ve memleketine hizmet etmek isteyen bir yapılanmayız" Dedi

Aldığımız fark çok cüzi
Yine basında çıkan bazı haberlere göre çok fazla muayene ve tahlil farkı aldıklarının iddia edildiğini belirten Keser ; "11 yıl önce devlet üroloji polikliniğindeki bir muayeneye 26 TL para ödüyordu. 11 yıl geçti devlet halen üroloji muayenelerine aynı parayı ödüyor. 11 yıl boyunca paket fiyat dediğimiz bu uygulamalarda bizim lehimize olacak şekilde bir kuruşluk değişiklik olmadı. 
Devlet bize ne dedi siz hastalardan fark ücreti alabilirsiniz ve bundan dolayı da biz fark ücreti almak durumundayız." Diyerek fark ücreti almadan sağlık hizmeti vermelerinin mümkün olmadığını belirtti. Batıda sağlık hizmeti veren kurumlara göre çok cüzi bir fark ücreti aldıklarının altını çizen Opr. Dr. B. Sabri Keser böylesi sıkıntılı bir dönemde vatandaşlardan ve medya organlarından var olan kurumları desteklemelerini beklediklerini ve amaçlarının Urfa'ya hizmet olduğunu dile getirdi.

Çıkan Haberler Asılsız
Bir siyasi parti temsilcisinin sürekli dile getirdi Hastanelerinde bir örgüt mensubunun tedavi edildiği ile ilgili basında çıkan iddialara da değinen Keser, "Memleketimizde, Kobani ile ilgili bir süreç yaşandı. Bu süreç içerisinde bizzat devletimiz tarafından herhangi bir düşüncesine bakılmaksızın çok ciddi bir anlamda insani bir hizmet yapıldı. Onun dışında biz bize gelen hastaları Hipokrat yemini dediğimiz bir yeminimiz var hepinizin bildiği gibi. Biz gelen hastanın fikrini, zikrini, hangi partiye mensupsunuz, hangi dini düşünceye sahipsiniz gibi bir şey sorabilme şansımız yok. Hastanemizde yatan ve diğer hastanelerde de olduğu gibi her hastanın tüm listelerini aynı otellerdeki gibi gece saat 24.00 ile 01.00 saatleri arasında polise bildiriyoruz. Bu zorunlu bir şey. Maalesef basında çıkan taraflı, iftiraya dönük bu tür haberler tamamen asılsız haberler. Hastanemizde gayrimeşru, kanun dışı, bir örgüt mensubu v.s birisi ameliyat edilmemiştir" diyerek çıkan haberlerin çelişkili ve tutarsız olduğun dile getirdi.

İş yükümüz arttı
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Opr. Dr. B. Sabri Keser sorumuz üzerine diğer hastanelerin kapanmasının kendilerine % 15-20 gibi ekstra hasta ve bir iş yükü getirdiğini belirterek; " Zaten bilindiği üzere eskiden beri yoğun olan bir hastaneydik. Son durumla birlikte inanın temizlik hizmetlerinde bile zorlanmaya başladık. Hasta sayımız ciddi oranda arttı." Dedi
Yaklaşık 1 saat süren toplantı basın mensuplarının sorularının Opr. Dr. B. Sabri Keser tarafından cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

İshak Polat / Gap Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.