banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şanlıurfa’daki hastaneler neden kapatıldı? SGK’dan ilk açıklama…

Son günlerin en önemli konusu olan Şanlıurfa’daki hastanelerin neden kapatıldığı merak konusu olmuştu. Peki Hastaneler neden kaparıldı? Urfa’daki hastanelerin SGK ile ilişkisi neden kesildi? Sosyal Güvenlik kurumu neden bu güne kadar sustu? SGK ilk kez resmi bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi…

SGK hastanelerin kapatılmadığını yapılan tüm uyarılara aldırış etmedikleri için SGK olarak sözleşmeyi yenilemediğini açıkladı:

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik kurumundan yazılı olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

KAMUOYUNA DUYURULUR

Son günlerde gündemde olan “ÖZEL HASNENELERİN SGK TARAFINDAN KAPATILMASI” üzerine basında yer alan haberlere istinaden İl Müdürlüğümüz tarafından açıklama ihtiyacı duyulmuştur.
5510 sayılı kanun 2.maddesinde
“MADDE 2- Bu Kanun; sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortasından yararlanacak kişileri, işverenleri, sağlık hizmeti sunucularını, bu Kanunun uygulanması bakımından gerçek kişiler ile her türlü kamu ve özel hukuk tüzel kişilerini ve tüzel kişiliği olmayan diğer kurum ve kuruluşları kapsar” denilmektedir.
KAPATMA DEĞİL, SÖZLEŞME YENİLENMEDİ
Özel sağlık sunucularıyla ilgili tüm işlemler Ankara’da yapılmakta olup, ilimizde 24 özel sağlık sunucusuyla sözleşmemiz devam etmektedir.
Özel sağlık sunucularının yapmış olduğu işlemlerin sonucunda tespit edilen olumsuzluklar, vatandaşlardan alınan ihbar ve şikâyetler sonucunda, yine merkezden gönderilen yeterli sayıda müfettişler tarafından gerekli inceleme, soruşturma vb; yapılmaktadır.
DEFALARCA UYARILDILAR….
Bugüne kadar sonuçlanan müfettiş raporları doğrultusunda ilgili özel sağlık sunucularına cezalar, uyarılar, kesintiler ve ihtarlar yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir.
Tüm bu çalışmalar sonucunda bazı özel sağlık sunucuları ile ilgili çeşitli yaptırımlar yapılmıştır ve tekrarlanması halinde yapılamaya devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.