banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Şanlıurfa Diş Hastanesinde izdiham!

Şanlıurfa'nın hızla artan nüfusu sağlık hizmetlerinde izdiham ve aksamalara sebep oluyor.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan illerin başında gelen Şanlıurfa da ilçelerden gelen hastalarla beraber aşırı bir yığılma söz konusu oluyor.

Özellikle diş ve diş hastalıkları hususunda ilçelerde herhangi bir hastanenin olmaması ilçelerdeki hastaların da Şanlıurfa'ya gelmesine sebep oluyor.

Toplamda 57 doktoru ile hizmet veren Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastalıkları Merkezi bu izdihamın en belirgin yaşandığı hastane. Aşırı hasta başvurusunun izdihama sebep olduğu hastanede bundan dolayı hasta ve görevliler arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor.

Sıra almada sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar hastanenin ve personelin yetersiz olduğunu söylediler. Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan vatandaşlar Şanlıurfa'ya biran önce daha büyük bir diş hastanesinin yapılmasını ve doktor sayısının artırılmasını istediler.

Çevre ilçelerden geldiklerini belirten bazı hasta ve hasta yakınları muayene olamadıkları zaman tekrar gelmelerinin kendileri için büyük bir külfet olduğunu belirterek yetkililerin bu konuya el atmalarını istedi.

Konu ilgili görüştüğümüz hastane yetkilileri Şanlıurfa merkez ve ilçelerden gelen hastalara hizmet vermekte olduklarını belirterek; günlük ortalama 600 hastaya baktıklarını, ama günlük hasta başvurusunun 1700- 2000 olduğunu belirterek, Doktorların ve yardımcı personelin fedakarca görev yaptıklarını ama vatandaşımızın randevu sistemini kullanmadığından veya kimi zaman randevusuna gelmediğinden veya geç geldiğinden dolayı sıkıntılar yaşandığını belirttiler.

Vatandaşların Diş Hastanesi ve 500 Yataklı Hastane yanındaki ek hastaneyi karıştırdıklarını da belirten yetkililer; bu karışıklığın da verdikleri hizmette aksamaya sebep olduğunu belirttiler.

İsa POLAT -  İshak POLAT / GapGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.