banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Şanlıurfa adeta hastanelere yığıldı


Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Ocak-Nisan ayları arasında 425 bin hastaya, sağlık hizmeti verildiği bildirildi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen istatistiklere göre, Hastaların 83 bin kişisi Acil Servis’te, 10 bin kişisi dahili branşlarda yatarak, 10 bin kişisi ise ameliyat edilerek tedavi edildi. Tedavi edilen hastalardan 20 bin 300 Suriyeli mülteci ayaktan, bin 700 Suriyeli mülteci ise yatarak tedavi gördü.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin yaptığı açıklamada, “Hastanemizde 171 uzman doktor , 325 hemşire. 174 Veri Hazırlama Personeli ve acil servis ile birlikte 121 poliklinikte günlük ortalama 5 bin hastaya ayaktan sağlık hizmeti verilmektedir. Hastanemizde 66’sı yoğun bakım yatağı olmakla beraber 551 yatak bulunmaktadır. Mevsimsel nedenler ve bölgede ikamet eden Suriyeli mülteci hastalar ile birlikte bölgenin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi olması sebebiyle yoğun bakımlar dahil olmak üzere doluluk oranımız yüzde 96’ya yükselmiştir. Buna rağmen hastanemize müracaat eden hiçbir hasta tedavi hizmeti almadan geri çevrilmemiş olup müracaat eden her hastanın tedavisi gerek ayaktan gerekse yatarak yapılmıştır. Hastanemiz modern sağlık ekipmanları ile donatılmış tecrübeli, genç ve dinamik hekim kadrosuyla bölge halkına tam teşekküllü sağlık hizmeti vermektedir”dedi.

2014 yılı Ocak-Nisan ayları içinde toplamda 425 bin kişinin tedavi edildiğin belirten Yetişgin, 83 bin kişi Acil Serviste, 10 bin kişi ameliyat edilerek (Cerrahi Branşlar), 10 bin kişinin ise dahili branşlarda yatarak tedavi gördüğünü belirtti.

Yetişgin, ayrıca bin 500 kişiye anjiyografi hizmeti, 14 bin kişiye MR hizmeti, 17 bin kişiye bilgisayarlı tomografi hizmeti, 70 kişiye EEG hizmeti, 2 bin kişiye EMG hizmeti, 446 kişiye mamografi hizmeti, 27 bin kişiye ultrason hizmeti, 4 bin kişiye kemik dansitometresi hizmeti, 29 bin kişiye EKG hizmeti, 15 bin kişiye ekokardiyografi (Eko) hizmeti, 2 bin kişiye mamografi hizmeti, 4 bin kişiye sintigrafi hizmeti, 100 bin kişiye röntgen hizmeti verildiğini belirterek, "Hastanemizin daha iyi hizmet verebilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir”diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.