banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sandıktan uzun yaşam çıktı

Türkiyede Uzun Yaşam Merkezi olarak bilinen Aydının Nazilli ilçesinde, içinde bölgede yetişen tarım ürünleri ve el işlerinin yer aldığı Uzun yaşam sandığı oluşturuldu.

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sandığın içinde bölgede yetişen tarım ürünlerinin ve el işlerinin bulunduğunu belirterek, Uzun yaşam sandığında, bölge insanının uzun yaşamının sırrı olarak gösterilen zeytinyağı, zeytin, bal, el yapımı reçel, kestane şekeri, kestane unu, kekik, kekik suyu, pekmez, kuru peynir, tahin, incir, ceviz, yer fıstığı ve kurutulmuş 4 çeşit meyveyle el işi yazma yer alıyor. Bu sandık ilçemizin tanıtımı için önemli rol üstlenecek dedi.

Kılınç, sandığın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğana gönderileceğini, ilçeye gelen önemli misafirlere bu sandıktan hediye edileceğini, televizyonlardaki doğrudan satış programlarında sandığın pazarlanacağını söyledi.

Uzun yaşam sandığının hazırlanması konusunda Ticaret Odasıyla işbirliği yapan Türk İşadamları Platformu (TÜİP) adına bilgi veren Genel Koordinatör Hakan Başlık, Japonyanın uzun ömürlü insanlarının yaşadığı Okinava kenti gibi, Türkiyenin de uzun yaşam merkezinin Nazilli olduğunu ifade etti.

Bunu dünyaya duyurmak istediklerini dile getiren Başlık, 17 Eylül Cuma günü TÜİP bünyesinde oluşturulan Mucit Türk İş Adamları Platformunun düzenleyeceği MUTAP Türkiye 1. Milli Buluşlar ve Altın Mucitler Gecesinde tanıtım sandığını hayata geçireceğiz dedi.

MUCİTLER AYDINDA BULUŞACAK

Tüm bu çalışmalarına daha farklı bir boyut kazandırmak amacıyla 17 Eylül 2010 gecesi Türkiyenin farklı bölgelerinden birçok mucidin Aydına geleceğini kaydeden Başlık, şunları söyledi:

Mucitler Aydına gelecek ve önemli buluşlarını tüm dünyaya tanıtacaklar. Yaklaşık bir yıldan bu yana birçok bilimsel projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun Ömür Nazilli Sandığı projesi de çok büyük ilgi gören bir projemiz oldu. Bundan böyle Aydına Nazilliye ve diğer ilçelerimize ziyarete gelen tüm önemli konuklara Uzun Ömür Nazilli Sandığı hediye edilecek olması bizi çok mutlu ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.