banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Salça üretimi yapan işyerleri denetlendi

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde denetim ve kontrollerini arttıran zabıta ekipleri, tartı kantar ve baskül kontrolleri yanı sıra salçalık biber satış ve imalat yerlerini denetledi. Mevsim gereği salçalık biber satışlarının yoğunlaştığı ve vatandaşın biber alımında eksik tartılmasını önlemek için tartı, baskül ve kantar kontrolleri yapan ekipler, salçalık üretimi yapan firmaları da hijyen ortamlarda üretimin yapılıp yapılmadığı konusunda denetledi.

Yapılan denetimlerin esnaf olarak kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden salçalık biber satıcısı Ömer Ekmekçi, “Gıda ürünlerinin denetim ve kontrollerinin devamlı bir şekilde yapılması gerekir. Bu da biz esnaflar için çok önemlidir. Böylelikle esnafımız kendisine çeki düzen veriyor. Vatandaşa daha temiz ve hijyenik ortamda üretilmiş ürünler sunuluyor.”dedi.

Gıda maddelerinde hijyenin çok önemli olduğunu kaydeden Salih Kendirci ise, “Sürekli gıda ürünlerinin üretim ve satış noktalarında denetimler yapıldığını görüyoruz. Aldığımız ürünlerin kontrol edilmesi bizleri de rahatlatıyor.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.