banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Sağlıkta yeni sistem, hangi kurum kime bağlı?

Sağlıkta Dönüşüm Projesi'  kapsamında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kuruldu. Bu kuruma bağlı olarak Şanlıurfa İlinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği oluşturuldu ve Genel Sekreterliğe Dr. Turhan Sulhan, Tıbbi Hizmetler Başkanlığına Uz. Dr. Ahmet BAYAT, İdari İşler Başkanlığına Uz. Dr. Cİhan Ekmen ve Mali İşler Başkanlığına Ramazan Özsoy atanarak 02 Kasım 2012 tarihinde görevlerine başladılar.

 

Birlik bünyesinde bulunan 14 Hastane, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  olmak üzere 15 Sağlık kuruluşunun da yönetici, başhekim ve idari kadrolarına atamaları tamamlandı.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Şanlıurfa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan ve ekibi Şanlıurfa Merkez ve ilçelerindeki tüm hastanelerde incelemelerde bulunarak hastanelerin cihaz, personel başta olmak üzere eksiklikleri ve hastanelerin ihtiyaç fazlalıkları tespit ettiler.

 

Şanlıurfa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan yaptığı yazılı açıklamada;  Göreve başladıktan sonra Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Ahmet Bayat, İdari İşler Başkanı Uz. Dr. M. Cİhan Ekmen ve Mali İşler Başkanı Ramazan Özsoy  ile birlikte il merkez ve ilçelerdeki tüm hastanelerde yaptığımız incelemeler sonucu bazı hastanelerde ihtiyaç fazlası personel ve cihazların olduğu, bazı hastanelerde ise cihaz ve personel eksikliklerinin olduğunu tespit ettik.

 

Kamu hastane kaynaklarının israfa ve atıl kapasiteye yol açmaksızın etkin ve verimli kullanılarak sağlık hizmetinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda gelişen tıbbın tüm imkânlarını vatandaşlarımıza ulaşılabilir kılarak, etkin, verimli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için. İlk etapta sağlık tesislerimizin mevcut durumlarını yerinde görerek, ihtiyaçlara ilişkin tespitlerimiz olmuştur

 

Şanlıurfalı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek, ilçelerden ildeki hastanelere tedavi için gelmemeleri için bazı tedbirler aldık. Bu çerçevede; Akçakale Devlet Hastanesinde bulunan  “Plazma kinetik Cihazı “ alınarak Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine tahsis ettik. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesinde ihtiyaç fazlası bulunan “ Tomografi Cihazı”  nı Ceylanpınar Devlet Hastanesine tahsis ettik.

 

 

Birecik Devlet Hastanesinden ihtiyaç fazlası bulunan “ Diş Röntgen Cihazı “ alınarak Siverek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine tahsis ettik.  Birecik Devlet Hastanesinde ihtiyaç fazlası bulunan 25 adet hasta yatağını Ceylanpınar Devlet Hastanesine tahsis ettik. Bozova Devlet Hastanesinde görevli ihtiyaç fazlası 6 Hemşireyi Şanlıurfa Çocuk Hastanesine görevlendirir,dik. Bozova Devlet Hastanesinde ihtiyaç fazlası 2 ebeyi Şanlıurfa Kadın hastalıkları ve Doğum Hastanesine görevlendirdik, ilimize yeni tahsis edilen 9 adet hemodiyaliz cihazının 4 tanesin’i Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine,3 adet Hemodiyaliz Cihazını''  Harran Devlet Hastanesine,2 Hemodiyaliz Cihazını ise Viranşehir Devlet Hastanesine tahsis ettik.

 

Çocuk Hastanesine ek 60 Yatak

 

Kamu Hastaneleri Kurumu Şanlıurfa İl Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan; Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yatak doluluk oranın yüksek olmasını dikkate alınarak personel eksikliğinden dolayı açılamayan 60 yataklı çocuk servisinin personel eksikliği giderilerek, Kısa süre içinde tamamlanması için yoğun çalışmalarımız devam ediyor.

 

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinin Yatak Kapasitesi artırılacak.

 

Sulhan, Şanlıurfa’da doğum oranın yüksek olması düşünülerek Şanlıurfa Kadın hastalıkları ve Doğum Hastanesindeyatak kullanma oranın çok yüksek olması nedeni ile bu hastanenin yatak kapasitesi arttırılması için göreve başlar başlamaz çalışma başlattık ve çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde devam ediyoruz.

Birecik Devlet Hastanesine Görüntüleme merkezi Kurulacak

 

Sulhan, yaptığımız çalışmalar sonucu Birecik Devlet Hastanesine görüntüleme ünitesi kurulması gerektiğini tespit ettik. Bu hastaneye görüntüleme merkezi kurulması için çalışmalarımızı başlattık. Yakın zamanda Birecik Devlet Hastanesi görüntüleme merkezine kavuşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.