banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Sağlıkçılar: 'Şifa veren ellere terör bulaşmasın'

7 Haziran seçimlerinin ardından çözüm sürecinin sona ermesiyle birlikte başlayan çatışmalı süreçte; saldırıların son dönemlerde sağlık çalışanları ve kurumlarına yönelmesi tepki alıyor.

Yaşanan bu saldırıları İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran ve Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Faruk Günak, çok zor şartlar altında halka sağlık hizmeti vermeye çalışan sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Yaralı olan herkese elini uzatan sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları halkın tasvip etmediğini belirten Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Günak, “ Şemdinli’de zaten herkes gördü. Sağlıkçılar olarak bizler hiçbir zaman halkın öldürülmesini ve kaosa sürüklenmesini tasvip etmiyoruz. Bu saldırılardan sağlık çalışanlarıyla birlikte en çok mağdur olan sağlık hizmeti bekleyen halkımızdır. Bunu şiddetle ret ediyor, şifa veren ellere terör bulaşmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlıkla ilgisi olmayan birçok konuda insanları sokağa çağırma eylemleri yapan Türk Tabipler Birliğinin tavrını da eleştiren Günak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çok basit ve sağlıkla ilgisiz olan konularda bile, iş bırakmaya varacak kadar eylemler yapılıyor. Ama bugün ambulanslar hedef alınıyor, doktorlarımız hedef alınmasına rağmen, sağlık çalışanlarımız hayatını kaybetmesine rağmen Türk Tabipler Birliğinden hala bir ses yok. Tabii ki bu siyasi tarafgirlik ile ilgilidir. Yoksa bunlar sağlık çalışanlarının özlük haklarını korumak için kurulmuş teşkilatlar değildir. Sağlık çalışanlarımız bunu görüyorlar ve değerlendiriyorlar.”

“Halk zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarına sahip çıkmalıdır”

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların, personelin cesaretini kırmaya yönelik hadiseler olduğunu belirten Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Duran, ağır iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarının, bu tip saldırılara hedef olmasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Halkın kendilerine sağlık hizmeti götüren sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını beklediklerini ifade eden Duran, “Halkımız çok zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanlarımıza bu tip sorunlarını anlayışla karşılamalıdır. Çünkü batıda günlük 50-60 hastaya bakılırken, burada yeri geldiği zaman vatandaş mağdur olmasın diye 120-130 hasta baktırabiliyoruz. Bu açıdan halkımızın sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını bekliyoruz.” diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.