banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Sağlık-Sen'den Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddete Tepki

Sağlık - Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı; hükümetin sağlık çalışanlarına yönelik politikasını eleştirerek,"Sağlık çalışanını onure etmemiz gerekirken, ne acıdır ki şamar oğlanına çevirdiniz" dedi.

Harran Üniversitesi (Hrü) Araştırma ve Uyguluma Hastanesi önünde sağlık çalışanlarıyla birlikte basın açıklaması yapan Atçı, son 1 ay içerisinde Hrü Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli 1 sağlık çalışanının bıçaklandığını, 2 kişinin ise darp edildiğini belirtti.

Şiddetin sosyal olaylarda çözüm olmadığı gibi sağlık sorunlarının çözümünde de çözüm olmayacağını ifade eden Atçı,"Biliyoruz ki asıl sorumlu olanın bireysel davranışları sergileyenler değil, buna göz yuman insani ve vicdani bilinç yaratma hedefi gütmeyen yönetenlerdir. Hafızalarımız yakın tarihimizde başta bölgemiz olmak üzere tüm Türkiye'de yaşanan birçok şiddet olayının üzerine gidilmediği, sorumlularının bulunup yargılanmadığı gerçeğiyle doludur. Şiddet uygulayanlar gerekli cezalara çarptırılmadıkça yapılan suçun yanına kar kalacağı algısı güçlenerek bu tür olayların daha da artacağı kaygısı taşıyoruz" dedi.

Açıklamasında hükümetin sağlık çalışanlarına yönelik politikasını eleştiren Atçı yetkililere seslenerek şunları kaydetti:

"Ülkemizin en ücra köşelerinde her türlü meşakkat, çile ve hayati tehlikeye rağmen, sizler adına hizmet sunan, sağlık çalışanını onure etmemiz gerekirken, ne acıdır ki şamar oğlanına çevirdiniz. Bilinmelidir ki, bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter hastanın yanında olduğunuz kadar birazda çalışanın yanında olun..."

Sağlık çalışanlarına karşı vatandaşların sabır ve hoşgörü göstermesini isteyen Atçı,"Bugün sağlık çalışanlarını korumazsanız, yarın sağlığınızı koruyacak kimseyi bulamazsınız" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre alkış çalan grup daha sonra sessizce ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.