banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Sağlık-Senden Kınama

 Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut ATÇI,  Şanlıurfada Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde Dr. Pınar SANCAKın darp edilmesini kınadı.

 
Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut ATÇI, Hayatını başkasının hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet maalesef hız kesmeden devam etmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde görev yapan Dr. Pınar SANCAK görevi başında şiddete maruz kalmıştır. Ancak Ülkemiz ve özellikle ilimiz sağlık ortamında günlük şiddetin, sağlık çalışanlarına yönelen tehlikenin ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını göstermesi bakımından tüyler ürperticidir. Toplumda, özellikle genç nüfusta biriken yoksulluk, işsizlik, bilinçsizlik, adaletsizlik, eşitsizlik ve geleceksizlik gibi temel toplumsal sorunlardan kaynaklanan öfke ve şiddet potansiyeli ne yazık ki savunmasız kesimlere yöneliyor. Cephe savaşlarında bile dokunulmazlığı olanın sağlıkçıların hukuk devleti olduğumuzu söyleyenler tarafından hedef tahtasına yerleştirildi. Tüm sağlık çalışanlarının tehlike içinde olduğu, can güvenliğinden yoksun çalıştığı bir
dönemi yaşıyoruz. İnsan yaşamını kutsayan, hayatın devamı için çalışan insanların can güvenliğinin olmadığı bir ortamda sağlık üretilebilir mi? Sorumluları ve siyasi iktidarı göreve çağırıyoruz dedi.


Atçı, Sağlık kurumlarındaki, hastanelerdeki ve 112 acil servislerindeki şiddeti durdurun, sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlayın. Sağlık ocaklarına ve hastanelere silahla girilmesine engel olun, sağlık çalışanlarına her ne koşulda olursa olsun saldıranlara karşı müsamahalı ve uzlaştırıcı davranmayın. Halkımızı ve hastamızı kutsal bir görev yürüten hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmayın, çözmekle yükümlü olduğunuz sorunların nedeni olarak göstermeyin. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarını ve hastanelerin fiziki şartlarını bir an önce düzeltin. Bunun için sağlığa daha fazla kaynak ayırın, insana yakışır bir sağlık hizmeti verebilmemiz için gerekli koşulları hazırlayın. Hastane güvenliği özel güvenlik şirketleri ile değil, kamu güvenlik (polis) kurumlarıyla sağlanmalıdır. Sağlık Bakanlığı giderek artan sağlıkta şiddet sorununu gündemine almalı, etkin ve teknik önlemler dışında topluma dönük bir çalışma yürütmelidir.

Büyükşehir boyutlarına varan ilimizin ve ilçemizin yerel sorunları sorunun ciddiyetini bir an evvel kavramalı ve acil eylemler almaya başlamalıdır. Yetkililerden şunu sormak istiyoruz. Bu güne kadar bu şiddet eyleminde bulunanlar hakkında ne gibi işlemler yapıldı doğrusu merak ediyoruz. Sağlık hizmetlerinde şiddete son vermek için hekimleri ve tüm sağlık çalışanlarını uyanık olmaya, toplumu ve kamuoyunu duyarlı davranmaya, yetkilileri görevlerini ertelemeden yapmaya davet ediyoruz diye konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.