banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Sağlık-Sen ve Tabip Odasından kınama

 

 

Ebesinden hemşiresine doktorundan hizmetlisine kadar kutsal bir görevi ifa etmekte olan sağlık çalışanlarına karşı halkımızın içerisinde kendini bilmez ve bu kutsal görevi ifa etmekte olan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza karşı yapılan şiddet olaylarını şiddetle kınamaktayız.

 

 

Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu adına başkan Prof. Dr. Şahin AKSOYda olayı kınadı.

İşte Aksoyun konu ile ilgili açıklaması;

Şanlıurfa’da Doktorları darp etme olayı sistemli bir hale geldi.  bu konuda yetkililerin hiçbir şey yapmamsından cesaret alınarak devam eden doktora saldırı olaylarına bir yenisi eklendi. Bugün de bir meslektaşımız, gece boyu saat 04:00’e kadar yaptığı ameliyatlar sonrasında sabah poliklinikteki hastalarına bakarken sıra numarası olmadan –zira doktor dövmek için artık sıra numarası almak gerekmiyor- sadece doktor dövmek amacıyla polikliniğe gelen eski bir hastası olduğunu iddia eden bir kişi tarafından ağır hakarete ve arkasından fiziki saldırıya maruz kalmıştır.

 

            Daha 4 gün önce şehrimizde bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayıp hayati tehlike atlatan kadın meslektaşımızın üzüntü ve öfkesi yüreğimizdeyken yapılan bu saldırı Şanlıurfa’daki meslektaşlarımız arasında büyük bir infiale neden olmuştur. En son basın açıklamamızda dile getirdiğimiz gibi artık Şanlıurfa’da hekimler için eylem zamanı gelmiştir. Aylardır devam eden ve son haftalarda giderek artan bu barbarlık bizi bu noktaya getirmiştir. Odamızın bu akşam yapacağı olağanüstü yönetim kurulu toplantısı ve müteakiben Türk Tabipleri Birliği merkez konseyi ile yapacağı görüşmeler sonucunda eylemin zamanına ve şekline karar verilecektir.

 

            Şanlıurfa’nın yüz karası olan bu kendini bilmez insanlara hak ettikleri cezaları vermeyen, bu kişilere yönelik ‘takdir haklarını’ mağdur olan ve dayak yiyen hekimden yana kullanmayan, memuruna iş ve sorumluluk yüklerken onun can ve mal güvenliğini sağlamaktan aciz kalan devlet görevlileri ile kendi aralarından çıkan bu mütecavizlere yönelik olarak toplumsal dinamiklerini ve yaptırım gücünü kullanmayan Şanlıurfa halkını bu olayların baş sorumlusu olarak görüyoruz. Bu yüzden yapacağımız eylemlerden doğacak hasta mağduriyetlerin sorumlusu da onlar olacaktır.

           

Çıkardıkları yasalar ve yönetmeliklerin uygulamasından ve doğurduğu sonuçlardan habersiz ve bu konuda duyarsız Sağlık Bakanlığı’nı daha önce defalarca suçladığımız ve ülkemizdeki sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her türlüsünün ana sorumlusu ilan ettiğimiz için burada tekrarlamayı bile beyhude görmekteyiz. Ancak bu, sivil toplum olarak ve kendilerinin ‘mecburen’ buralara gönderdiği hekimler olarak kendilerinden hesap sormamıza ve hakkımızı aramamıza mani olmayacaktır.

           

Değerli meslektaşımız Operatör Dr. Sinan Zehir’e geçmiş olsun dileklerimizi iletir. Meslektaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz eylem kararı netleştiğinde kamuoyu ile paylaşacağımızı saygıyla duyururuz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.