banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Sağlık-Sen Üyeleri Yüksek Lisans Eğitimine Başladı
Şanlıurfa’da kırk üye Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimine başladı.
Sendikamız gerçekleştirdiği hizmetlerle yetki farkını ortaya koymaya devam ediyor. Hizmet sendikacılığı parolasıyla yetki döneminde yıllardır konuşulan ancak çözüm bulunamayan pek çok konuda somut kazanımlar sağlayan sendikamız, üyeleri için, sağlık kurumları  işletmeciliği yüksek lisans programı hizmeti sağlayarak çağdaş sendikal kazanımlarına bir yenisini daha ekledi.
Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut ATÇI yaptığı açıklamada; Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programıyla sağlık kurumlarının yönetim kadrolarının çağdaş ve üst düzey eğitime kavuşmalarını hedeflediklerini söyledi.
Sağlık alanında klasik ücret sendikacılığı algısını zihinlerden silecek projelere imza attıklarını dile getiren Başkan ATÇI, bu noktada sağlık çalışanlarının eğitim standartlarının yükseltilmesine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Mahmut ATÇI yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Sendikamız; Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu ön lisans programları ile Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunlarına yönelik verilen lisans tamamlama hakkının planlanma sürecini de başından sonuna kadar takip etmiş ve sonuca ulaştırmış, bu alanda birçok mezun vermiştir. Sağlık-Sen'in yetki dönemiyle birlikte, insanı merkeze alan çözüm odaklı hizmet sendikacılığı anlayışı sayesinde ilgili bölümlerden mezun olup lisans tamamlama programlarını bekleyen 40 binin üzerinde sağlık çalışanın beklentisi bu sayede karşılanmıştır.
Üyelerinin her türlü mesleki ve sosyal yönden eğitimlerine ilişkin programlar düzenleyen Sağlık-Sen, gelen talepler doğrultusunda sağlık yönetimine ilgi ve ihtiyaç duyan sağlık çalışanları için de "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" yüksek lisans programı ile sendikal alanda bir ilki gerçekleştirmektedir. Ülkemizde birçok ilde sendikamızın başlatmış olduğu yüksek lisans programına Şanlıurfa ilimiz de eklenmiş oldu. Sendikamız ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan bu protokol sayesinde, üyelerimiz için yine çok farklı bir  fırsat sunmuş olduk." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.