banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Sağlık Sen; Şanlıurfa şehir hastanesi neden yok?

Atçı, açıklamasında Sağlık Bakanlığı tarafından 14 ilde kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılacak 15 şehir hastanesi projesinde asıl ihtiyaç yeri olan ve daha önce projede adı olan Şanlıurfa neden ve niçin unutuldu…

 

Nüfusu 2 milyona yaklaşan ve şu an binlerce Suriye savaşı mağdurlarının da bulunduğu Şanlıurfa’da ne acıdır ki sadece 2 devlet hastanesi, yatak ve personel eksikliğinden sürekli haberlere konu olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi mevcut. Yıllardan beri Siverek ve Viranşehir ilçeleri hariç sağlık alanında bir çivi bile çakılmayan Şanlıurfa’mızın bu proje kapsamına girmesini beklerken nüfusu daha az olan,  yatak ve personel ihtiyacının daha az olduğu illere şehir hastanesi yapılması kesinleşmiştir ama nedense ilk yapılan planlarda proje içinde olan Şanlıurfa proje kapsamından çıkartılmıştır.

 

Sağlık-Sen olarak Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimize sesleniyoruz;

 

Her geçen gün dışarıdan göç alan, komşu illerimize göre kişi başına düşen yatak sayısının olması gerekenin yarısından az olduğu, çalışan sayısının ciddi anlamda eksik olduğu ve özellikle yaklaşık 2 yıldan bu yana savaş mağdurlarına hizmet verildiği ilimize sağlık alanında sahip çıkılmasını, Şanlıurfa’ya her ziyaretinde hastane sözü veren bakanlarımızın bir an önce sözlerini yerine getirmelerini istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.