banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Sağlık öğrencileri madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri için 'Madde bağımlılığı' adı altında bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Zübeyde Yıldırım, madde kullanımı ve bağımlılığının, insanlık tarihi ile başladığını ve bu şekilde günümüze damgasını vurmuş küresel bir sorundan ibaret olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, “Kullanım oranı ve özellikleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de her ülke bulunduğu jeopolitik konuma, soysa-ekonomik duruma, toplumsal değerlere bağlı olarak uyuşturucu madde kaçakçılığından, kullanımda ve buna bağlı suçlardan etkilenmektedir.” dedi.

Türkiye'nin bulunduğu konuma değinen Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yıldırım, “Balkan rotası üzerinde bulunması, dolayısıyla afyon ve türevlerinin kaçakçılığına maruz kalmaktadır. Yapılan araştırmalar, ülkemizde uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığının diğer Avrupa ülkelerinde olduğu kadar yaygın görülmemesine karşın konum ve genç nüfusun fazla olması gençlerimizin risk grubu olarak değerlendirilmesini önemli kılmaktadır. Ortaya çıkan bu riskle baş etme sürecinde eğitimci ve aileleri en önemli etki gücüne sahip olduğu düşünülmektedir.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.