banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Sağlık ocağı rezaleti

Binlerce kişinin çalıştığı Şanlıurfa Evren Sanayi sitesinde sağlık ocağı halen yok. Esnaf ise, iş kazalarındaki ölümlere dikkat çekerek, sağlık ocağının yapılmasını talep etti.Şanlıurfa- Gaziantep karayolu üzeri7. km. de Akabe mevkiinde 1400 dekar alan üzerine kurulan ve, 1994 yılında faaliyete geçen Evren Sanayi sitesinde sağlık ocağı sıkıntısı yaşanıyor.

 

SANAYİYE SAĞLIK OCAĞI YAPILMASINI İSTİYORUZ

 

Konuyla ilgili Olay’a konuşan esnaf, “Burada bir kişinin parmağı kopsa ilk müdahale için gideceği yakın bir sağlık ocağı yok. Böyle olaylar yaşansa TOKİ bölgesindeki sağlık ocağına gidiyoruz. Yıllardır durum böyle devam ediyor.Sanayi içerisinde bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Burada bir esnaf elini makineye kaptırdı. Sanayide bir sağlık ocağının olmayışı, hastanenin siteye uzak oluşu nedeniyle parmağı diktirilemedi Burada birçok esnaf arkadaşımızın başına böyle şeyler gelmiştir.” şeklinde konuştu

 

GEREKLİ GİRİŞİMLERİMİZ OLDU

 

Şanlıurfa Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, konuyla ilgili Olay’a yaptığı açıklamada, sanayi sitesinde sağlık ocağının yapılması için gerekli girişimlerde bulunduğunu belirterek, “Milletvekilleriyle gerekli görüşmeyi yaptık. Maalesef bunu izin verilmedi. Gerekçe ise sanayi sitesine yakın olan TOKİ bölgesinde sağlık ocağı olduğu için bunun imkânsız olduğunu bize bildirdiler.Sanayi sitesinde bir sağlık ocağının yapılmasını istiyoruz. Çünkü olası meydana gelecek olan bir kazada esnafın TOKİ’deki sağlık ocağına gitmesi gerekir. Sanayi içersinde bir sağlık ocağı olsa hiçbir sorun kalmaz.” şeklinde konuştu

 

SAĞLIK OCAĞI VAR DOKTOR YOK!

 

Öte yandan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan sağlık ocağında doktor olmadığı ortaya çıktı. Sadece bir ambulans şoförü ve sağlık memuru’nun olduğu sağlık ocağında yetkililerin duruma sessiz kalması tepkilere neden oldu.

 

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI

 

OSB Bölge Müdürü Remzi İnalı, Olay Muhabiri Aziz Çiftçi’ye yaptığı özel açıklamada, Vali Celalettin Güvenç’inde OSB’de bulunan sağlık ocağında doktor sıkıntısının İl Sağlık Müdürlüğüne ilettiğini belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğüyle görüşmelerimiz oldu.Burada personel sıkıntısının olduğunu bildirdik.Nedense burada bulunan sağlık ocağına doktor ataması yapılmadı.Valimiz bu konuda girişimlerde bulunmasına rağmen bir sonuç alınamadı.Organize Sanayi Bölgesinde çırçır döneminde yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor.En azından burada bir doktorun bulunması şart. OSB’ye yakın hastane arasında uzun bir mesafe var.Olası bir iş kazasında burada mevcut bulunan sağlık memurunun yetersiz kalması, bizleri zor durumda bırakıyor.İl Sağlık Müdürlüğümüzden istirhamım en yakın zamanda OSB’ye bir doktor atamasıdır” diye konuştu.

Aziz Çiftçi / Olay gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.