banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Sağlık Müdürüne istifa çağrısı

İpekyol’da bulunan Sağlık Müdürlüğü bahçesinde toplanan sağlıkçılar, Müdürü Hasan Demir’i istifaya davet ettiler. Bir süre protesto ıslıkları çalan Vekil ebe ve hemşireler zaman zaman sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı; “Şanlıurfa’nın ve ilçelerinin en ücra köşelerinde, ulaşımı çok güç olan uzak sağlık evlerinde 50 aya varan hizmetleri bulunan bu arkadaşlarımızın, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 23 Temmuz 2010 tarih ve 179761 sayılı yazısında ‘’ vekil ebe ve hemşirelerin istihdamına devam edileceğini ve işlerine son verilmeyeceğini ‘’ belirtmiş; ama daha sonra Sağlık Müdürlüklerine yazışmalarında bu arkadaşlarımızın ne olacağı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiş ve açıkçası işlerine son verilmesine göz yumulmuştur. Merkez ve ilçe hastaneleri personel yetersizliğinden sürekli yakınırken siz elinizdeki vekil ebe ve hemşirelere kapıyı gösteriyorsunuz. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin bir an önce bu konu ile ilgili düzenlemelerini yapması ve çalışanları mağdur etmemesi gerekmektedir” dedi.

Mahmut Atçı; Hatırlanacağı üzere Sağlık Bakanlığı 2006 yılından itibaren personel eksikliği sebebiyle Vekil Ebe ve Hemşire istihdamına başvurmuş ve bu hususta ülkemizde 3500 civarında ilimizde ise Türkiye’de en fazla yerleştirmeler olmuştu.13 Aralık 2010 itibariyle tüm Türkiye’de Aile Hekimliği Sistemine geçilmiş ve bu sebeple ataması yapılmayan,’’ hiç olmazsa vekil olarak çalışırım ve bu şekilde geçinirim ‘’ diyen arkadaşlarımızın işlerine 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle son verilecektir.

            İlimizde 165 civarında vekil ebe ve hemşire görev yapmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86. maddesine göre 2006 yılından bu yana çalıştırılan ve hiçbir özlük hakkı, iş güvencesi bulunmayan vekil ebe ve hemşireler özellikle Aile Hekimliği uygulamasının Şanlıurfa’da uygulamasına yönelik olarak köle gibi çalıştırılan ve şu anda da “Aile Hekimliği uygulamasında yeri yok” gerekçesi ile işten atılan165 ebe ve hemşire…

            Vekil ebe ve hemşirelerle birlikte Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları sendikası bu duruma sessiz kalmayacak, bu konunun sonuna kadar peşinde olacaktır. Daha önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından kadroya alınma sözü verilen, bu söze güvenerek aylarca halkına hizmet etmeye, meslektaşlarının aldığı maaşın 2/3’ünü almaya, döner sermaye almamaya ses çıkarmayan, sendikamızın açmış olduğu birçok dava sonucu bu haklarını alan vekiller verilen sözün tutulmaması nedeniyle bundan sonra haklarını arama konusunda fiili ve meşru tüm yollara başvuracaklardır. Bu konuda Sağlık Sen olarak elimizden gelen her türlü desteği esirgemeyeceğiz” dedi.

Başbakana seslendiğini ifade eden Atçı; “İşsizlik sorununu çözmek için birçok platformda iş istihdamı yaratılması hususunda iş adamlarına seslenirken, kendi Sağlık Bakanlığınızda vekil ebe- hemşireler ve hizmet alımı ile alınan binlerce kişi işten çıkartılıyor. Buna sesiz kalmayın” diyerek sözlerini bitirdi.

Sağlık müdürü Hasan Demir’le görüşmek isteyen gruba “5 kişilik” bir temsilciyle görüşeceğini belirtmesi üzerine, birbirlerinden ayrılmayan grup Hasan Demirle görüştü. Görüşmeye basın alınmaması dikkatlerden kaçmadı.

Toplantıdan sonra grup sessizce dağıldı.

Murat Çiftçi / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.