banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Sağlık müdürlüğü işçileri tedirgin

Sağlık müdürlüğünde çalışan biz yaklaşık 200 kamu şirketi işçisi 31 Aralık tarihinden itibaren işsiz kalacağımız korkusu yaşıyoruz.  Bu endişe işsizler ordusuna katılacak 200 kişinin feryatları!...

 

Sağlık müdürü Dr. Hasan Demir’in geçen gün bir TV kanalında yaptığı; “31 Aralık’tan itibaren bünyelerinde bulunan 18 Teknik eleman 60 civarında Bilgi İşlem elemanı ve 130’a yakın temizlik işçileri aile hekimliğine geçişten dolayı işten çıkarılacaklar” açıklama yapması tedirginliğe sebep oldu.  

Bu açıklama üzerine yaklaşık 200 işçi yeni yıla işsiz gireceklerinden dolayı tedirginlikle gelişmeleri takip ediyorlar.

 Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmek istediklerini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını ifade eden işçiler; Bizi işsiz bırakmasınlar. Yeni yıla işsiz olarak girmek istemiyoruz. Başka birimlere gönderilmesi halinde çalışmak isteriz” dediler.

Sivas’ta aynı durumda bulunan 131 işçi için Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gönderilen 4 genelge ile “Mağdur durumdaki 131 işçinin Sağlık Müdürlüğüne bağlı başka kurumlarca istihdam etmesini beyan etmesini” emsal olarak gösteren mağdur işçiler; Şanlıurfa Valiliği aynı sıkıntıları yaşayan Şanlıurfalı yaklaşık 200 işçinin işsiz kalmaması için gerekli önlemlerin alınması bekliyorlar.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.