banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Sağlık Çalışanına Şiddet İddiası

Önceki gün görevli ebe Emine Maraş’ın mesai saatleri içerisinde hasta yakınları tarafından darp edilmesi olayının hemen ardından şiddet olaylarının araştırılması gerektiğini belirten Sağlık Sen Urfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, düzenlenen basın açıklamasında şu sözlerine yer verdi: “

08.04.2012 Tarihinde kadın hastalıkları ve Doğum evi hastanesine başvuran hasta ve yakınları bir süre acilde nöbetçi hekime ve görevli hemşirelere hakaretlerde ve iftiralarda da bulunmuş ağza alınmayan sözler sarf etmiştir. Hastanın ameliyat olmasına karar verildikten sonra hasta doğum haneye getirilmiştir.

Hastaya ameliyat hazırlığı yapıldığı sırada görevli ebe ye bağırıp çağırıp iftirada bulunmuş.

Doğumhane içersinde bulunan hastaların huzurunu bozarak onlarında korkmasına ve paniklenmesine sebep olmuştur. İşlemleri tamamlanan hasta ameliyathane alınmıştır. Anestezi hazırlandığı sırada hasta kendisine takılan serumu çıkartıp atmış beni normal doğurtmaya çalışıyorsunuz deyip doğumhaneye gelmiştir. Burada bağırıp çağıran hastaya doğum yapmış hastası ile ilgilenen eve hanım bağırmaması gerektiğini söylemiş ve dikkatlerini dağıttığı konusunda uyarıda bulunmuştur o sırada içerde bulunan hastanın annesi hastanın bazı psikolojik problemlerinin olduğunu söylemiştir bir türlü sakinleştirilemeyen hastanın ameliyathaneye  götürülmesine ve yakınında dışarıya alınmasını ebe arkadaşa ağza alınmayacak sözler sarf edip saldırıda bulunarak darp  etmiş ve yaralamaya çalışmıştır darp edilen ebe hastaneye götürülmüş ve olay adli mercilere bildirilmiştir. 7 gün 24 saat personel eksikliğine rağmen kesintisiz halkımıza hizmet veren ebelerimiz takdir edilemeyip bir yandan haksız iftiralara maruz kalıp bir yandan da darp edilmektedirler.

Koşullar her ne olursa olsun hizmet üretilmeye insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personelleri yapılan muameleleri ve iftiraların hiç birini hak etmemektedirler. Yapılan bu davranışlar insanlık dışıdır.

Doğum hastanesinde kendini bilmez insanlarca iftiraya uğrayan ve darp edilen kardeşlerimize geçmiş olsun diyor suçlularla ilgili adli mercilere baş vurduğumuzu belirtiyor bu tür olayları kınıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.