banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Sağlık Bakanlığı'ndan 'sarı toz' açıklaması

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’daki Kanada, Belçika ve Almanya'nın Başkonsolosluklarına  eş zamanlı gönderilen zarfların açılması sonucunda,  içindeki şüpheli sarı toz maddeyle teması olan kişilerin, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ivedilikle nakledildiği belirtildi.

 

Sağlık Bkanlığınını  açıklamasında, şüpheli toz maddeye maruz kaldığı belirlenen Kanada Konsolosluğu'ndan 2 üst düzey yetkili ve 8 çalışan, Belçika Konsolosluğu'ndan 4 kişi ve Almanya Konsolosluğu'ndan da 2 kişi olmak üzere toplam 16 kişinin, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde gözlem altında tutulduğu  belirtilerek,  "Hastalarımızın genel durumları iyi olup, alınan numunenin kesin sonucu çıkana kadar izole bir odada gözlem altında tutulmaya devam edilecektir.  Şüpheli zarftan alınan numuneler, Ankara'daki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı’nda incelemeye alınacaktır. Numune sonuçlarının 27 Ekim 2014 Pazartesi günü, ilgili kurumlar ve kamuoyuna açıklanması planlanmaktadır." İfadeler,ne yer verildi.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.