banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Sağlık Bakanlığı sigaracıları neden koruyor?

TIMETURK / HABER MERKEZİ

Prof. Dr. Simon Chapmanın araştırma sonuçları tüm dünyada tartışma yarattı. Artan tedirginlik üzerine Türkiye Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı bir açıklama ile sigara filtrelerinde domuz kanı ile domuz yağı ve domuza ait herhangi bir katkının kullanılmadığı tespit edilmiştir açıklamasını yaptı.

Gelişmenin hemen sonrasında bakanlık açıklamasının peşine düşen Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Sağlık Bakanlığına Bu araştırma nerede yapılmıştır? Bu araştırmada kullanılan bilimsel yöntem nedir? Araştırma hangi markalarda kaçar defa tekrarlanmıştır? sorularını yöneltti ve analiz sonuçlarının birer suretinin kendilerine gönderilmesini talep etti.

Bakanlığın, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanlığımız ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Taahhütleri çerçevesinde üçüncü kişilere veremeyeceğiz cevabını vermesi üzerine konuyu Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu Başkanlığına taşıdı.

Başvuruyu değerlendiren Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, 29/07/2010 tarih ve 2010/1279 tarihli kararında Sağlık Bakanlığının bilgi edinme talebini hukuksuz bir şekilde reddedildiğine karar veren kurul, itiraz konusu başvuruya ilgili kurumca verilmiş olan 17/05/2010 tarihli cevapta ise anılan madde hükümleri gereğinin yerine getirilmemiş olduğu görülmüştür dedi.

İstenen bilgi veya belge başvurulan kurum ve kuruluştan başka hır yenle bulunuyorsa, başvuru dilekçesi hu kurum ve kuruluşa gönderilir ve durum ilgiliye yazılı olarak bildirilir hükmünü amirdir diyen Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu kararında söz konusu mevzuatın uygulanmasında daha dikkatli olunması istedi ve mezkûr başvurunun yetkili görülen Kuruma gönderilmesi ve keyfiyetin başvuru sahibine yazılı/elektronik olarak bildirilmesi ile ayrıca yetkili Kurumun başvuruyu 4982 sayılı Kanunda düzenlenmiş olan istisna hükümleri çerçevesinde değerlendirmesi gerekliğine oybirliğiyle karar verilmiştir denildi.

Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararına rağmen talebi karşılamayan Sağlık Bakanlığı görüşmeler sonrasında verdiği cevapta talebinize tarafınızca cevap verilmiş olduğu Kurula bildirilmiş olup, itirazınızın olması halinde tekrar kurula müracaat etmeniz bilgilerinize rica olunur denildiği öğrenildi.

Gelişmeleri skandal olarak yorumlayan Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Genel Sekreteri Fatih Coşkun, Timeturk.coma özel açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığının sigara içenleri koruduğunu belirten Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Genel Sekreteri Fatih Coşkun, Sağlık Bakanlığının bilgi ve belge vermek istememesinin üç nedeni olabilir. Birinci neden analiz yapmadığı halde yapmış gibi açıklama yaptı. İkinci neden analiz yaptı fakat domuz kanının varlığını tespit etti. Bir üçüncü neden daha var ki, onu söylemek bile istemiyoruz dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Coşkun; Sağlık Bakanlığına eninde sonunda gerçeği söyleteceğiz. Bunun için BEDKye yeniden müracaat edeceğiz. Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve idare mahkemesine giderek belgeleri mahkeme marifetiyle alacağız dedi.




Etiketler:  gıda güveliği sağlık bakanlığı sigara domuz 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.