banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Saat tamirciliği yok olmaya yüz tutmuş

Teknolojinin gelişmesi ve yaşam standartlarının değişmesi birçok mesleği olumsuz yönde etkilediği gibi saat tamirciliğini de etkiledi.

Telefon kullanımının yaygınlaşması nedeniyle insanların eskisi gibi saat kullanmadıklarını belirten saat tamircileri, mevcut durumdan dolayı üzüntü duyduklarını aktardılar.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 40 yıldır saat tamirciliği yapan Şemsettin Aslan (73), eskisi gibi iş yapamadığını söyledi.

İnsanların günümüzde saat takmak yerine telefon taşıdıklarını dile getiren Aslan, “Eskiden saatlerin hepsi kurmalı, otomatikti. Bir saati belki iki ya da üç günde yapabiliyorduk. Saatçilik eskiden çok zordu ama iş yapabiliyorduk. Daha sonra her şey değişti, her şey bollaştı. Bizim işimiz ise düşüşe geçti. Mesela Çin, pilli saatleri buraya gönderiyor ve 5 TL ile 10 TL arası fiyata satıyor. 10 TL’lik saati olan biri, saat tamiri yapmıyor. Çünkü saatin camını bile değiştirmemiz 10 TL tutuyor. İnsanlar saatlerini çöpe atıp yerine yenisini alacaklarını söylüyorlar. Telefonlar yaygınlaştığı için insanlar saat takmak yerine telefon taşıyorlar. ‘Benim saate ihtiyacım yok’ diyerek, saat almıyorlar.” dedi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.