banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Rıza Öztürkmen'den Eczanede Zirai ilça satımına tepki
Hukuki olmayan birtakım yasal düzenlemelerle bitki koruma ürünlerinin eczacılar tarafından eczanelerde satılmasının sağlanmasını, meslek alanlarına yapılmış doğrudan bir müdahale olarak gördüklerini dile getiren Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, beşeri ilaç dışında zirai mücadele ilaçları, veteriner ilaçları ve çevre sağlığı ilaçların beraber satılması doğru değildir. Meslek haklarının korunması konusundaki hukuki mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Bitki koruma ürünlerinin mutlaka bu alanda eğitim almış uzman kişiler olan ziraat mühendisleri tarafından satılması ve yine ziraat mühendislerinin gözetiminde kullanılması gerektiğini söyleyen  Öztürkmen, Ziraai ilaçların bilinçsiz ve yanlış kullanıldığında insan ve hayvan yaşamını tehlikeye sokacağını belirten Öztürkmen, "Buna karşın Resmi Gazete'nin 30 ve 31 Mayıs 2012 tarihli sayılarında yayımlanarak yürürlüğe giren mevzuat düzenlemeleri, insan sağlığı ve zirai mücadele açısından önemli sorunlara yol açacak hükümler içermektedir. 6197 Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun‘da, 31 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete ‘de yayımlanan 6308 sayılı kanunla yapılan değişiklik sonucu; eczanelerde satılabilen maddeler arasına ziraatta kullanılan ilaçlar da eklenmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelikte yapılan ve 30 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanan değişiklik ile de sadece ziraat mühendislerine verilen bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesinin, eczacılara da verilmesi sağlanmıştır." dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.