banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Rahmet Eli Gıda Bankası kurban hazırlıklarına başladı

Van'da yaptığı hayırlı faaliyetlerle tanınan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle fakir ve muhtaçlara yönelik yapacağı kurban eti dağıtımı ile toplu kurban kesme etkinliği için hazırlık çalışmalarına başladı.

Kurban kesme etkinliği ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, Van’da her yıl olduğu gibi önümüzdeki Kurban Bayramında da toplu kurban kesimi yapacaklarını bildirdi.

“Yasin Börü’nün hayır işini devam ettirelim”

6-8 Ekim saldırılarında kurban eti dağıttığı sırada katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anımsatan Sabri Yıldırım, “Van merkez ve ilçelerinde tespit ettiğimiz muhtaç ailelere bir nebze de olsa yardım ederek, onlara kurban etlerini ulaştırmak istiyoruz. Kurban etinin bu ailelere ulaşmasını isteyen hayırseverlerin ve de bu kurban etini muhtaç ailelere ulaştıracak olan gönüllü dağıtıcıların, etkinliğimize katılarak destek verip iştirak etmelerini istiyoruz. 6-8 Ekim saldırılarında kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü’nün hayırlı işini devam ettirmek isteyen gönüllü kardeşlerimizi bekliyoruz.” dedi.

“Ekmek alamayan aileler var”

Van’da maddi durumu iyi olan bölgelerde kesilen kurban etlerinin gerektiği gibi değerlendirilmediğini vurgulayan Yıldırım, “Müslüman kardeşlerimiz kesilen kurbanlıkların etleri gerektiği gibi değerlendirilmiyor. Yani düşün ki zengin bir semtte kurban kesiyorsunuz, bu semtte sizin kurban eti dağıtacağınız kimse yok. Burada kurban eti vereceğiniz de zaten kurban kesmiş. Fakat ekmek alamayan muhtaç aileler var. En azından kesilen kurbanların üçte biri bu insanlara dağıtılırsa, bu fakirler senede bir de olsa et yemiş olacaklar.” şeklinde konuştu.

Dernek olarak bu yıl kurban bedelini 550 TL olarak belirlediklerini bildiren Yıldırım, kurban veya adağını düzenleyecekleri etkinlikte kestirmek isteyenlerin, Rahmet Eli Gıda Bankası’na şahsen veya 0412 214 61 64 ile 0553 231 72 73 nolu telefonları arayarak bilgi vermeleri gerektiğini ifade etti.     (Murat Dalgın/Yılmaz Sönmez - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.