banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Rabb’im, beni doktorlardan koru

Hastanelerin çağrı merkezleri vasıtasıyla rastgele insanları arayıp checkup yaptırmaya davet ettiğini belirten Prof. Dr. Aydın, şunları söyledi: “Checkup denilen uygulama rastgele yapılmaz. Gerekli bir tetkiki yaptırmamak ne kadar yanlış ise gereksiz bir tetkiki yaptırmak ise o kadar yanlıştır. Oysa çağrı merkezlerinden beni bile arayıp ikna etmeye çalıştılar. Bir de şöyle bir uydurma var; 3 ayda, 6 ayda mutlaka checkup yaptırılmalı. Yav adamın durumu iyiyse, bir sıkıntısı yoksa neden yaptırsın? Belli yaştan sonra bazı testler yapılabilir ancak normal bir insanın belirli aralıklarla checkup yaptırmasına gerek yok.”

 

Florya’daki evinde görüştüğümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın,“Rabb’im, beni doktorlardan koru!” kitabının tanıtım bülteninde ise şu ifadeler yer alıyor:

 

“Maşallah ameliyathanelerimiz harıl harıl çalışıyor, biz cerrahlar kan görmezsek çıldırıyoruz! Yirmi dört saat seri ameliyatlar yapmak, performansımızı-puanımızı artırmak, fırsat buldukça da, bıçağımız bisturimizi daha da keskinleştirmek için bileylemekle meşgulüz...

Polikliniklerdeki hekimlerimiz muayene ettikleri değil, baktıkları insan sayısını arttırmak çabasında... Ha babam de babam, puanlarımız yükselsin gayretinde...

Lüzumlu-lüzumsuz tahlil, diyagnostik talep, girişim, önü-arkası, gerekli gereksiz ilaçlarla dolu reçeteler ile haşır-neşiriz!

Her boynu ağrıyana boyun fıtığı teşhisi, her boyun fıtığına Allah ne verdiyse, diskektomi, yapay disk, vida, plak, takabildiğin kadar tak! Her beli ağrıyana bel fıtığı teşhisi, her bel fıtığına ameliyat, rod, plif, yok vertebrektomi, yok asansör protez...
Daha bilmem neler neler...
Tak takabildiğin kadar!!!
Bir yanlış var, ama nerede? Kitaplarda mı?
Vicdanlarda mı? Hocalarda mı? Kanunlarda mı?
Yöneticilerden mi? Anlayan beri gelsin.

Rabbim Beni Doktorlardan Koru! hayatını mesleğine adamış bir hekim olan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın 40 yıllık tıp serüveninin kısa bir özeti aslında. Hastasının kalbini dinlemeyi unutup sayfa sayfa tetkik-tahlil yazan yeni tıp anlayışına bir serzeniş; hastalığı sermayeye dönüştüren tıp ekonomisine bir eleştiri; liseleştiren tıp fakültelerine karşı bir intizar var bu kitapta.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.