banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harran Tıp Üroloji Alanında Uluslararası Eğitim Veriyor
Azerbaycan’dan gelen üç ay süre ile üniversitede uygulamalara katılan iki doktorun eğitimi, başarı ile sonlandırıldı. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan bu eğitim süreci daha kapsamlı eğitimler için öncü teşkil etmektedir.
Harran Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji kliniğinde başarı ile uygulanan, Laparoskopik ürolojik cerrahiler (kapalı ameliyatlar), endoskopik cerrahiler (Prostat-mesane-üreter taşı), peruktan (kapalı böbrek taşı), lazer kullanımı hakkında başta olmak üzere tüm ürolojik cerrahiler hakkında kapsamlı bilgi sahibi olan Dr. Mirhikmat Gıyasov ve İsmayil Huseynov ülkelerine döndüler. 
Eğitimler sonunda sertifika takdimi yapıldı. Sertifika töreni sırasında konuşan Üroloji Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Ercan Yeni; “Bu eğitim bir ilk oldu. Bundan sonra bu bilim dalında ve diğer birçok bilim dalında yurt içi ve yurt dışı talep eden doktorlarımıza eğitim vermeye devam edeceğiz. Şu an eğitimini başarı ile tamamlayan bu doktor arkadaşlar bir sonraki sene için tekrar hastanemize gelip eğitim almak istediklerini bildirdiler. Biz de buradan diyoruz ki bu kapı her zaman sizlere açık olacak. İnşallah burada aldığınız güzel eğitimle kardeş ülke Azerbaycan’da güzel hizmetlerde bulunursunuz” diye konuştu.
Eğitimlerde Prof. Dr. Ercan Yeni, Doç. Dr. Halil Çiftçi ve Doç. Dr. Yiğit Akın başta olmak üzere, Yrd. Doç. Dr. Bülent Katı, Yrd. Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit görev aldılar. Üç aylık eğitim sonunda memnuniyetlerini bildiren Azerbaycanlı doktorlar bir de başarılı sunum yaptılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.