banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Özel hastanelerde hemşire sıkıntısı


Özel hastanelerde iş deneyimi kazanan hemşirelerin devlet hastanelerinde açılan yeni kadrolara geçmesi birçok özel hastanede hizmetin aksamasına neden oldu. Bazı hastanelerde mevcut hemşire kadrosunun yarısına yakını aynı gün işten ayrılınca kritik öneme sahip birimlerde verilen hizmetler durma noktasına geldi. Ameliyathane, genel ve yenidoğan yoğun bakım gibi ünitelerde yaşanacak aksaklıklar can kaybına varan sorunlara davetiye çıkarıyor.

Merkezi Ankara’da bulunan Özel Hastaneler Platformu Genel Saymanı Uz. Dr. İbrahim Halil Baysal, sorunun çözümü için, devlet hastanelerine hemşire ataması yapılırken özel hastaneler için de atama yapılmasını önerdi.

Baysal şöyle konuştu: “Dönem dönem sağlık çalışanı alınmaktadır. Hemşire, ATT, ebe v.b.alımlar yapılırken özel hastanelerin ciddi mağdur edildiğini unutmamalıyız. Her bir alımda hastanelerimiz boşalmakta önemli ve öncelikli birimlerde hizmet vermemiz olanaksız hale gelmektedir. Kamu hastanelerine mutlaka hemşire alınmalı ihtiyaçlar giderilmelidir. Ancak unutulmamalıdır ki özel hastanelerde de insanımıza hizmet verilmektedir. Liseyi ve yüksekokulu bitirip herhangi bir iş tecrübesi olmayan genç arkadaşlar 3-5 ay içerisinde belli bir mesleki deneyimi kazanıyor. Kamu hastaneleri deneyimli elemanları bu şekilde almış oluyor. Nasıl ki kamu ve üniversite hastanelerinin durumu düşünülüyor ve bu anlamda gereken destek veriliyorsa özel hastanelere de aynı desteğin verilmesi şarttır. Öneri mi istiyorsunuz;

Özel sektörde çalışmaya başlayan sağlık çalışanları 2 yıl boyunca kamuda çalışamaz denilsin. Özel Hastanelerin ihtiyacı olan personel kamu hastaneleri gibi belirlensin.  Bakanlık kadroları ilan ettiğinde özel hastaneleri de ilanda göstersin. Özlük haklarını devlet belirlesin ve bunun için de özel hastanelerden teminat mektubu alınsın ki çalışanlar da mağdur edilmesin. Bu şekilde atananlar 3 yıl kamuya geçemezler denilsin.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.