banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

OSM'de kanser tedavisi

Radyoterapi için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlere giderek haftalarca tedavi almak zorunda kalan kanser hastaları artık bu hizmeti kendi memleketlerinde alabilecek. Böylelikle Kalp damar hastalarından sonra Kanser Hastaları da tedavi için İl dışına çıkmak zorunda kalmayacak

 

Şanlıurfa’nın en büyük yatırımı olan OSM Ortadoğu Hastanesi Yeni yıla özellikli bir birimin açılış ile giriyor. Kanser Hastaları için Umut Işığı olan Onkoloji Ünitesinde hasta kabulüne başlandı. Radyoterapi ve Kemoterapi tedavisinin aynı anda uygulanabildiği merkezdeki ileri teknoloji dikkat çekiyor. Onkoloji Ünitesinde verilen hizmetlerle ilgili bilgi veren Uz. Dr. Elif Özkan şunları söyledi: “Daha önceden Urfa’mızda böyle bir hizmet yoktu. Radyoterapi hizmeti veremiyorduk hastalarımıza…

 Maalesef kanser hastalarımız bu hizmeti alabilmek için yakın veya uzak çevre illere gitmek zorunda kalıyorlardı. Şu anda imkân olan bütün büyükşehirlerde yapıldığı gibi ileri teknoloji ile biz de burada aynı hizmeti veriyoruz. Öncelikle gelen hasta eğer radyoterapi endikasyonu var ise CT simülatör ile görüntüleniyor. Hastanın normal dokularını mümkün olduğu kadar koruyacak şekilde hastanın tümörünü ve tedavi etmemiz gereken alanları belirliyoruz. Daha sonra bunu planlama sistemimizde yine oldukça ayrıntılı, hangi bölgenin ne kadar doz aldığını görebileceğimiz bir planlama sistemi ile planlamamızı yapıyoruz. Türkiye’de sayılı yerlerde bulunan cihazımızla yine ileri teknoloji ile ve normal dokuları maksimum düzeyde koruyarak tedaviyi gerçekleştiriyoruz. MLC dediğimiz yani Multi Lif Kolimatör dediğimiz hastanın normal dokularını, hastanın anatomisini özel bir şekilde koruyabileceğimiz ve aynı zamanda bunun yanında tümör dokusuna istediğimiz dozu korkmadan uygulayabileceğimiz bir tedavi teknolojisine sahibiz. Bu da şunu gösteriyor ki artık hastalarımız hiç korkmadan diğer illere hastaları yoracak şekilde seyahat etmelerine gerek kalmadan kendilerinin ayağına kadar gelen bu hizmeti gayet rahat gelip bir şekilde alabilirler.”

 

Radyoterapi tedavisi alan Nasreddin Kaya: “Dışarıya gitseydik perişan olurduk. Çünkü maddi manevi zorluklar çekilecekti ister istemez. Ama burada kendi memleketimizde olduğu için bizim için daha iyi daha güzel daha münasip bir yer” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.