banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Flaş Öneri! OSM Hastanesi Devlet Hastanesi mi oluyor?

Şanlıurfa Sivil Toplumu İzleme Platformu son günlerde Urfa'da sağlık alanında yaşanan sıkıntıları gündemine taşıdı. Sivil Toplumu İzleme Platformu Paralel Yapıya yakınlığıyla bilinen OSM Hastanesi ile ilgili flaş bir öneride bulundu. OSM Hastanesinin devlet hastanesine dönüştürülmesini teklif ettiler.


BALIKLIGÖL DEVLET HASTANESİ YIKILIP YENİDEN YAPILSIN
Şanlıurfa Sivil Toplumu İzleme Platformu Adına açıklama yapan platform başkanı Faruk Akbaş; "Daha öncede yazmıştık. Balıklıgöl Devlet hastanesi, konum itibarı ile, önemli bir kesime hitap ediyor.  Ancak; binanın fiziki şartları, çağın gerisinde kalmıştır. Yetersiz otoparkı, milleti Canından bezdirmiş, her yıl yapılan, milyonlarca liralık tadilatlar, kansere yakalanmış, bu binaya, kalıcı bir iyileştirme sağlamamaktadır. Bu hastanenin, tümüyle yıkılıp, yerine yapılacak, modern bir hastane, büyük bir açığı kapatacaktır." dedi.

OSM HASTANESİ DEVLET HASTANESİNE DÖNÜŞRÜN

Sivil Toplumu İzleme Platformu Paralel Yapıya yakınlığıyla bilinen ve kısa bir süre önce SGK ile ilişkisi kesildiği için kapanan OSM Hastanesi ile ilgili de flaş bir öneride bulundu. Platform başkanı Akbaş; "Balıklıgöl Devlet hastanesi yıkımı gerçekleştirirken Yıkım aşamasında ise, Osm hastanesinin, devlet tarafından devir alınarak, devlet hastanesi olarak, hizmet vermesi, milletin, Balıklıgöl Devlet Hastanesi yıkımından dolayı, mağdur olmamasını, sağlayacaktır. Bu yolla da özel hastanelerin katrilyonluk vurgunlarının önüne geçilebilecektir." diye konuştu.


KAPANAN HASTANE VE TIP MERKEZLERİ

Önceki gün yönetim olarak toplanan Şanlıurfa Sivil Toplumu İzleme Platformu özellikle sağlık alanındaki sorunları gündeme taşıdılar. platform yöneticilere de tavsiyelerde bulunarak, Yönetici konumundaki bireylerin, vatandaşın, yarın karşılaşacağı sorunları, bugünden görüp, çözüm üretmesi gerektiği üzerinde duruldu.

ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINDAKİ USULSÜZLÜKLER!

Özel sağlık kuruluşlarının yapmış oldukları usulsüzlüklerin denetim eksikliklerinden kaynaklandığını gündeme getiren platfor üyeleri; "Acaba; bu vurguncu hastane, tıp merkezleri, bu usulsüzlükleri, bir anda aynı dönemde mi yapılmışlardır? Devletin müfettişleri, denetmenleri, bunlar vurgun vururken, çokoprens almaya mı gitmişlerdir? Bu hırsızlar kadar, vazifesini yapmayan, denetim mekanizması da, suçlu değilimdir" diye sordular.

1700 yataklı şehir hastanesi ne olacak?

Yıllardır, sözü verilen, 1700 yataklı şehir hastanesinin neden bir türlü yapılamadığına anlam veremediklerini söyleyen Faruk Akbaş; "Yıllardır, sözü verilen, 1700 yataklı hastanenin, aciliyeti bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Kapanan hastanelerle ilgili yürütmenin acil bir şekilde yol haritasını belirlemesi gerekir. Yoksa, vatandaş yine, çevre illere sevk edildiği günleri, tekrar yaşayacaktır" diyerek önlem alınmasını talep etti.

OSM HASTANESİ NE OLMUŞTU!

Paralel örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen 10 ildeki 21 hastane,  içerisinde yer alan OSM Hastanesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu’nun talimatıyla SGK kapsamından çıkarılmıştı.

DEVLETLE BAĞLARI KESİLDİ

FETÖ hastanelerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yapılan operasyon ile içerisinde OSM Hastanesinin de bulunduğu,  Sosyal Güvenlik Kurumu'na(SGK) bağlı olarak faaliyet yürüttükleri ve devletten aldıkları parayı Gülen'e himmet olarak aktardıkları tespit edilen 10 ildeki 21 hastanenin devletle bağı kesildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Van ve Eskişehir'de bulunan 21 hastanenin yıllık cirolarının 400 milyon lira seviyesinde olduğu ve bu hastanelerin gelirlerinin büyük bir kısmını FETÖ'ye aktardıkları belirlendimişti.

İŞTE O HASTANELER

SGK, operasyon sonucunda 10 tanesi İzmir'de olmak üzere 21 hastane ile ilişiği kesti. SGK ile anlaşma kapsamında yüksek hasta sayısına ulaşabilen ve tedavi masraflarının çoğunu devlet kasasından alan hastanelerin önemli bir gelir kapısı kapatılmış oldu. İşte o hastaneler:

Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi Hastaneleri, Bursa'da Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz Merkezi, Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Gaziantep Nizip Özel Medinas Hastanesi, İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Mevlana Üniversitesi Vakıf Hastanesi, Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi, Van Özel İstanbul Hastanesi, Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi.
İzmir'de; Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Basmane, Gaziemir, Göztepe Şubeleri ile bağlar kesildi. İzmir'deki diğer FETÖ hastaneleri ise şöyle: Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Karşıyaka, Menderes, Balçova Polikliniği, Şifa Üniversitesi Hastanesi Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü.

www.balikligol.com / özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.