banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Öğrencilere kan bağışı semineri verildi

Hilvan’da Kızılay tarafından Anadolu İmam Lisesinde Kan Bağışı semineri verdi. Seminerde konuşan Dr. Atilla Satıcı, kan bağışının önemini anlattı.

Türkiye’de kan bağışı oranının düşük olduğunu belirten Satıcı, kan bağışıyla, bağışçının olası hastalığının da tespit edildiğini ifade ederek, “Hastalığını bilmeyen bir Hepatit B taşıyıcısı, ailesine Hepatit B hastalığını bulaştırabilir. Fakat kan bağışı yaptıktan sonra biz bu hastalığı tespit edip, gerekli tedbirleri alıp bir tedavi yöntemi başlatarak hem kendi sağlığını hem de yakınlarının sağlığını tehlikeye düşürmemesi için tedbirler alabiliyoruz.” dedi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Aslan ise, “Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışı için Türk Kızılay vakfını okulumuza davet ettik. Gerek öğrencilerde gerek öğretmenlerimizde ve gerekse halkımızda kan bağışı farkındalığı oluşturmayı amaçladık. Böylelikle kan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.

Seminerin ardından gerekli kayıtlar yapılıp halk ve öğrenciler kan bağışında bulundu.  (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.