banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Nacar; Doktorlara E-Reçeteyi anlattı
SGK Konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Nacar, e-reçete sistemini anlattı.



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eczacı ve hastanelerde farklı olarak kullanılan provizyon, ücretlendirme ve tahakkuk işlemlerinin kurumla entegrasyonunu sağlayan MEDULA sistemini birleştirip e-reçete uygulamasına başlanacağını açıklayan Nacar, 1 Temmuz’dan itibaren hastanelerde reçete, artık kağıtlara yazılmayacak. SGK yazılan bütün reçeteleri kayıt altına alacaklarını belirtti. Toplantıda sürecin ne şekilde işleyeceğini de anlatan SGK İl Müdürü Nurettin Nacar, hekim şifresi alımı kullanımı ve hekim şifresiyle e-reçete yazılımı hakkında bilgiler verdi.

Özel Hastane ve Tıp Merkezlerinde görev yapan doktorlara sistem tanıtımı yapıldı. Toplantıya katılan Hastane yetkilileri ve doktorlar, karşılaştıkları yada karşılaşabilecekleri sorunların yanıtını bulmaya çalıştı.

Ayrıca 1 Temmuz itibariyle kısa vadeli sigorta kollarında geçici iş göremezlik ve analık hali, rapor girişleri, e-ödenek sistemi SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldırım ve Genel Sağlık Sigortası Şefi Ali Gündüz tarafından sistemin işleyişi konusunda Özel Hastaneler ve Tıp Merkezlerinde görev yapan doktorlara bilgi verildi.

SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldırım, bu sistemin hastane, işveren ve SGK sisteminin üçlü yapısını oluşturduğunu ifade etti. Bu sistemle sigortalılara ve sağlık hizmet sunucularına verilen raporların elektronik ortamdan işverene ve SGK’ya ulaşacağını dile getiren Yıldırım, “Böylece kısa vadeli sigorta kollarından sağlanan geçici iş göremezlik ödeneklerinin sigortalıya daha kısa sürede ulaşarak mağduriyetin ortadan kalkması amaçlanıyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.