banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Muz kutularında 1 ton at eti!

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüreğir ilçesi Haydaroğlu Mahallesi Karataş Bulvarı üzerindeki bir depoda meydana geldi. İddiaya göre, Yüreğir Zabıta Müdürlüğü'ne Mersin'den bir ihbar telefonu geldi. Telefonda ihbar yapan kişi, Adana'da Karataş Bulvarı üzerindeki bir depoda at eti olduğu bildirdi. 

At etlerinin depoya muz kutularıyla geldiği ve burada derin dondurucularda saklanarak haftada bir kebapçılara ve yemek şirketlerine satıldığı bildirildi. Bunun üzerine zabıta ekipleri, tarım müdürlüğü ve polislerle birlikte adresi verilen depoya yaklaşık 10 polis ve 20 zabıta ekibiyle birlikte baskın düzenledi. 

Depo sahabi at eti olmadığını ancak Mersin Mezitli'de oturan Hasan Tek isimli bir kişinin yaklaşık 1 yıl önce meyve sebze deposu olarak kendisine ait depoyu kiraladığını söyledi. Bunun üzerine zabıta ve polisler açtırıp inceleme yaptıkları depodaki muz kutuları içinde yaklaşık 1 ton at eti ele geçirdi. 

Kemiksiz 5 ve 10 kilogram halinde hazırlanan at etlerinin haftada bir götürüldüğü bildirildi.  

Yüreğir Zabıta Komiseri Haydar Kış, "Vatandaşın sağlığıyla oynuyorlar. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz. Bu arkadaş Mersin Mezitli'de oturuyormuş. Bize verilen adres bu ancak yanlışta olabilir. Şimdi o kişiyi bulmak için uğraşıyoruz. Burada yaklaşık 1 ton at eti var. Ancak bu etler haftada bir kebapçılara ve yemek şirketlerine gönderiliyormuş. Yani 1 yıldır burada iş yapan kişi haftada piyasaya ortalama 500 kilogram at eti sürmüş. Bunların mutlaka yakalanıp cezasını çekmesi lazım" dedi. 

Haydar Kış, zabıta müdürlüğü olarak kasaplara da sürekli operasyon düzenlediklerini, ancak kaçak at ve eşek eti kesenleri yakalamanın bu sorunu çözmediğini belirterek, "Biz yakalıyoruz adamlar bizden önce adliyeden çıkıyor. Bunların mutlaka çok ceza alması gerekiyor. Aksi taktirde bizim tek başımıza mücadelemiz yetmiyor. Çünkü bunlar halkın sağlığıyla oynuyor" diye konuşta. 

Depoda yapılan incelemenin ardından at etleri imha edilmek üzere zabıta tarafından el konulurken, depo da mühürlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.