banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Muş'ta ilk kez kapalı sistem böbrek tümür ameliyatı yapıldı

MUŞ - Muş Devlet Hastanesi'nde böbreğinde tümör kitlesi bulunan 55 yaşındaki Nazmiye Işık, labaroskopi (kapalı) sistemi ile ameliyat edildi. Başarılı bir ameliyattan sonra hastanın 3 gün içerisinde kendini toparladığını belirten Üroloji Uzmanı Dr. Mithat Kıvrak, hastaların ameliyat için genellikle üniversite veya tam teşekküllü hastaneleri tercih ettiğini ve hastaların bu nedenle çevre illere gönderildiğini söyledi.

Şiddetli böbrek ağrısı şikâyeti ile Muş Devlet Hastanesi’ne gelen 6 çocuk annesi Nazmiye Işık (55), Üroloji servisine başvurdu. Üroloji Uzmanı Dr. Mithat Kıvrak ve ekibi başarılı bir ameliyat yaptı. Üroloji Uzmanı Dr. Kıvrak, Işık'ın 3 gün içerisinde kendini toparlayarak sağlığına yeniden kavuştuğunu ve kısa sürede taburcu edileceğini belirtti.

Yapılan ameliyatla ilgili hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade eden Dr. Kıvrak, “Yaptığımız tetkikler neticesinde hastamızın böbreğinde 3 santim metrelik şüpheli tümör kitlesi tespit ettik ve hastamızı hemen ameliyata alarak laparoskopi yöntemi ile kapalı sistem uygulayarak böbreğinde oluşan tümür kitlesini aldık. Hastamız 3 gündür yatıyor şu anda durumu çok iyi kısa sürede taburcu ediyoruz. Ameliyatla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadı." dedi.

“Bu ameliyat Muş’ta bir ilk’’
Labaroskopi sistemi ile yapılan ameliyatların dünyada yeni olduğunun altını çizen Dr. Kıvrak, “Bu tür ameliyatlar Türkiye’de çokça yapılan ameliyatlar değil. Mayıs 2014 tarihi itibariyle Muş Devlet Hastanesinde oluşturduğumuz ekipmanla Labaroskopi sistemi ile ameliyatlara başladık ve bu güne kadar 9 tane ciddi ameliyat gerçekleştirdik. Bu tür ameliyatlar Muş’ta bir ilk Türkiye’de ise zaten çok fazla görülen, çok fazla merkezlerde yapılan bir ameliyat değil. Büyük bir ihtimalle Doğu Anadolu bölgesindeki hastanelerin bünyesindeki ilk defa yapılan ameliyatlardan birisidir. Bu sebepten dolayı hastalarımızın uzak merkezlere gitmelerine gerek yok.”  diye konuştu.

Hastaların doktorlara güvenmeleri halinde daha güzel ve başarılı ameliyatlar yapılabileceğini kaydeden Dr. Kıvrak, fedakârca çalışmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

“Eşim şu an sağlığına kavuştu”
Eşinin tekrar eski sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan böbrek hastası Nazmiye Işık’ın eşi Seyithan Işık ise, “Benim eşim böbrek rahatsızlığından dolayı çok zorluk çekti Eşimi İstanbul’a götürecektim ancak burada da bu tür ameliyatların yapıldığını ve çok iyi doktorların olduğunu söylediler. Ben de eşimi Muş Devlet Hastanesine getirdim ve hemen ameliyata aldılar çok güzel bir ameliyat gerçekleştirdiler eşim şu an sağlığına kavuştu. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Doktor beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.