banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Muş Selam Der Eylül ayında 212 aileye yardım etti

Muş Selam Der, 2015 Eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı. Selam Der, Eylül ayında 212 yetim ve muhtaç aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Muş’ta yardım faaliyetlerine ara vermeden devam eden Umut Kervanı Platformu Muş Selam Der 2015 Eylül ayı, aylık faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. Yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunun Selam Der Muhtaçlarla Dayanışma Yardım Komisyonu Başkanı Bülent Balkaya, Eylül ayında 212 aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalara dair açıklamada bulunan Bülent Balkaya, yardım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Balkaya, “Umut Kervanı Platformu üyesi olan derneğimiz Selam Der, 2009 yılında kurulmuş olup o günden bu güne kadar sorumluluk bilinciyle hareket ederek Muş ili ve köylerinde tespit etmiş olduğu muhtaç, yetim ve yoksul ailelere yardımlarını peyderpey ulaştırmaktadır. Bu bağlamda tespit komisyonlarımız her mahallede her köyde mevcut olup sürekli bilgilerini güncellemektedir.” dedi.

Eylül ayında 212 aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Balkaya; “162 aileye, toplamda 8 bin 140 TL ayni ve nakdi yardım dağıtımımız oldu. Bu yardımların büyük bir kısmı yapılan kurban bağışlarından oluşup yapılan et yardımlarıdır. Yine 25 aileye bin 789 TL’lik bir yardımımız oldu. 10 aileye giyim yardımında bulunduk. 2 aileye de 650 TL’lik bir nakdi yardımımız oldu. Bunun haricinde Avrupa Yetim Der ile beraber bir çalışma yaptık.   Muşta 50 yetim çocuğu Muş’un en iyi mağazalarından birine götürerek bu çocukları giydirdik. Bu çocukları giydirmenin maliyeti ise 3 bin 700 TL oldu.” diye konuştu.

Yardım çalışmalarının bundan sonra da ara verilmeden devam edeceğini dile getiren Balkaya, “Tespit ettiğimiz ve gidemediğimiz yoksul ve fakir ailelerin bizden beklentileri vardır. Bizden bir yardımları söz konusudur. Biz bunların hepsine cevap vermekte oldukça sıkıntı çekiyoruz. Neticede biz bir gıda bankasıyız ve gücümün yettiği oranda yardım yapabiliyoruz. Buradan Muş’taki zengin ve hayırsever insanlara bir çağrımız olsun. Gıda bankamıza gelin, görün yardımlarımızı nasıl yapıyoruz, ailelerimizi nasıl tespit ediyoruz. Hep birlikte el ele verelim ve bu insanlara sahip çıkalım. Özellikle Muş’taki hayırseverlerden rica ediyoruz, Allah rızası için el ele verip bu muhtaç insanlara sahip çıkalım ve elimizden gelen çabayı sarf etmeye çalışalım.” ifadelerini kullandı.

Balkaya, yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyurma noktasında kendilerine ellerinden gelen yardımı esirgemeyen Muş’taki ulusal ve yerel basına da teşekkür etti. (ILKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.