banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Minik Merve Nur’un babasından açıklama

Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemotoloji ve Talasemi Bölümü’nün görevli tek doktorunun tayin istemesi üzerine tedavi için Gaziantep Onkoloji Hastanesi’ne götürülen 5 yaşındaki Merve Nur Kurt hastalığına yenik düşerek hayata veda etti.

 

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemotoloji Bölümü’nde görevli tek uzman doktor geçen ay tayin isteyerek kentten ayrıldı. Ankara’ya tayini çıkan doktorun ayrılmasının ardından serviste tedavi gören 300 civarında lösemi ve talasemi hastası çocuk, yakınları tarafından Gaziantep Onkoloji Hastanesi’ne götürülmeye başladı. Lösemi hastası Merve Nur Kurt da rutin tedavisi için Minik Merve Nur, önceki akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

 

Akşam saatlerinde defnedilen Minik Merve Nur’un babası Sait Kurt; “Şanlıurfa’da tek doktorun da tayinin çıkması ile Gaziantep’te tedavi etmeye başladık. Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu doktorlara yeterinde destek olmadığından dolayı doktorlar Şanlıurfa’da barınmıyor. Basında çına Milletvekilleri ve bürokratların ilgilenmediği şeklindeki yansıma ifadeler bana ait değildir. Doktor eksililiğinin sorumlusunun üniversite camiası olduğuna inanıyorum. Ben çocuğumu kaybettim. Bundan sonra bari diğer çocuklar için tedavi imkanı sağlansın” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.