banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Minik Gurbet'in büyük yükü; Böbrek bekliyor
Viranşehir ilçesinin Bahçelievler Mahallesinde yaşayan 10 yaşındaki Gurbet Ölçer, 8 yıl önce hayatı okula dahi gitmeden tamamen değişti. 2 yaşındayken sırtından geçirdiği Ameliyat sonrası bir türlü düzelmeyen küçük kıza, ' 4 ay önce böbrek yetmezliği' tanısı konarak tedaviye alındı.

Altı Çocuklu Ölçer Ailesinin bir ferdi olan Gurbet, küçük yaşına rağmen ağır bir hastalık yükünü taşımaya başladı. İlaç tedavisinin ardından küçük bedenine diyaliz için aparatlar takılan Gurbet, koşup oynayacağı, okula gideceği yaşta hastane koridorlarında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Odasında kitap yerine ilaçlarla dolu olan küçük kız, haftada 3 kez Şanlıurfa’da bulunan Özel bir hastanede diyaliz’den geçerek hayatta tutunmaya çalışıyor. Hastalığı nedeniyle yüzü bir türlü gülmeyen küçük Gurbet, bir yandan böbrek bekliyor bir yandan olmayan paralarının acısını üşüyerek çekiyor.

Küçük yaşta hayatın acı yüzüyle karşı karşıya kalan küçük kızın Babası Halil Ölçer,  çocuğu 2 yaşında iken aniden sırtından rahatsızlandığını, doktora götürdüklerinde yapılan muayene ve tahliller sonucu sırtında lif gerilmesi nedeni ile ameliyat olması gerektiği söyledi.

Bende Kızımı Harran Üniversitesi beyin cerrahi bölümünde Ameliyat ettirdim. Daha sonra kızımda küçük ve büyük abdest kaçırmaları meydana geldi. Okul yaşına geldiğinde hastalığından dolayı okula gönderemedim.

Tekrar doktora götürdüğümde ilaç verdiler. Daha sonra kızımın küçük ve büyük abdestini hissetmemeye başlaması sonucu tekrar Şanlıurfa ya doktora götürdüm. Doktor, ameliyat esnasında kızının sırtındaki sinir damarlarının kesildiğini onun için büyük ve küçük abdesti yaparken hissetmediğini bundan dolayı böbreklerin çalışmaz duruma geldiğini söyledi.



Viranşehir devlet hastanesinde Nefroloji doktoru olmadığından dolayı kızımı haftada 3 gün Şanlıurfa da özel bir hastaneye araç kiralayarak götürüp getirmeye çalışıyorum. Dedi.

Daha önce Viranşehir’de bir benzin istasyonunda bekçilik yaptığını ve şimdi de işten ayrıldığını ifade eden gözü yaşlı Baba, Maddi olarak tükendim. Kızımın 3 tane % 90 iş görmez raporu olmasına rağmen hasta bakıcı yardımını alamıyorum. Kızım gözlerimizin önünde eriyor. Böbrek vermek istiyoruz ama ailede hiç kimsenin böbreği uymuyor. Kızım Küçük yaşında acılarla karşı karşıya kaldı. Yani böbrek nakli olmasa hayata tutunamayacak. Artık bir çaremiz kalmadı. Kızımın Kurtulmasını istiyoruz. Eşim de işsiz, evimize bir gelir girmiyor. Çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamaz oldum" dedi.

Küçük Gurbet ise, okumayı çok istediğini, hastalığından dolayı Okula gidemediğini belirterek, küçük kız kardeşine bakarak okuma yazama öğrenmeye çalıştığını söyledi. Hemşire olmayı çok istediğini ifade eden Gurbet, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Haber-Foto: Mustafa Çapanak / Viranşehir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.