banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Minik Ayşegül tekerlekli sandalyesine kavuştu

Bitlis merkez 8 Ağustos Mahallesi’nde ikamet eden ve doğuştan epilepsi hastası olan 8 yaşındaki Ayşegül Kaplan tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Kızılay Bitlis Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı. Dağıtılan 7 adet sandalyeden birisine sahip olduğu için etrafına neşe saçan Minik Ayşegül duygu dolu anlar yaşattı.

Epilepsi hastası Ayşegül Kaplan’nın babası Erkan Kaplan, kızının sürekli rehabilitasyon merkezine giderken sıkıntı yaşadığını, sandalyenin ona ve kendilerine çok faydalı olacağını söyledi.

Kaplan, Ayşegül’ün doğduğu andan itibaren epilepsi hastası olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kızım doğduktan kısa bir süre sonra hasta olduğunu anladık. Yürüyemiyor, konuşamıyordu. Şu an rehabilitasyon merkezinde tedavi ettirmeye çalışıyoruz. Daha önce bir tekerlekli sandalyemiz olmadığı için hastaneye gidiş gelişlerimizde çok sıkıntı yaşıyorduk. Sürekli kucağımızda tutmak zorundaydık. Gerçi kızımı bir ömür boyu sırtımda taşısam umurumda olmaz. Ama kızımda çok sıkılıyordu. Bu sandalye sayesinde hem kızım hem de biz rahat edeceğiz.” diye konuştu.

Kızılay Bitlis Şubesi Başkanı Hayrettin Çoban ise yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların her daim yanlarında olduklarını belirterek, “Böyle hayırlı bir işe vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Elimizden geldiği kadar engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.