banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Milyonluk projesiyle 'Engelli Merkezi' çürümeye terk edildi

Şanlıurfa Belediyesi tarafından 2014 yılında açılışı yapılan ancak bir türlü faaliyete geçirilmeyen ‘Engelliler Koordinasyon Merkezi’ milyonluk projesiyle çürümeye terk edildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken 10 binlerce engelliye hizmet edebilecek kapasitede olan Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin çürümeye terk edilmesi ildeki engelli vatandaşların tepkisini çekiyor.

Şanlıurfa Belediyesi ve özel bir şirketin desteğiyle 2013 tarihinde temelleri atılan merkez, 14 bin metrekare alana sahip. İçerisinde spor salonu, kapalı yüzme havuzu, çok amaçlı salonu ve park Bahçesi bulunan Koordinasyon Merkezi, Mart 2014 tarihinde dönemin Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba tarafından açılışı yapılarak imzalanan protokolle engelli STK’lara teslim edildi.

Ancak Şanlıurfa’daki engelliler ve aileleri, kendileri için büyük bir umut olan merkezden bir türlü faydalanamadı. Yapımından çok kısa bir süre sonra binanın duvarlarında ve taşıyıcı kolonlarında büyük çatlaklar oluştuğu için bir türlü hizmete açılamadı.

Yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olan binanın, kendilerine yakın zamanda teslim edileceğini söyleyen ildeki engelli vatandaşlar, bu konuda herhangi bir adımın atılmadığını söyledi.

Öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise önceki belediye döneminde kalan binada, başta belediye başkanı olmak üzere, mühendislerin kontrolünde gerekli tüm araştırmaların yapıldığını, kısa bir süre içerisinde gerekli onarımların yapılarak binanın teslim edileceğini söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.