banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Midyat İHH Temsilciliği'nden yetim aileye yardım

Bir süre önce Mardin’in Kızıltepe ilçesinden göç ederek Midyat’ın Söğütlü Mahallesi’nde iki odalı bir eve sığınan ve üç çocuğuyla zor şartlarda yaşam mücadelesi veren yetim aileye yardımda bulunan İHH Midyat Temsilciliği ailenin yaşadığı evi baştan aşağı döşedi.

Yardımlarla ilgili açıklama yapan İHH Midyat Temsilciliği başkanı Murat Aykat, yetim ailenin yaşadığı evi yerinde inceleyip acil ihtiyaçlarını belirlediklerini söyleyerek, “8 yıl önce kocasını kaybeden ve zor şartlar altında geçimini sağlayan anne ve 3 çocuklu ailenin buzdolabı, çamaşır makinesi, oturma grupları, halı, battaniye ve odun sobasına kadar çeşitli zaruri eşyaları hayırseverlerin yardımıyla temin edip teslim ettik.” dedi.

Yetimlerin unutulmamaları gerektiğini belirten Aykat, “Yetim ve muhtaç aileye yardımlarımızı ulaştırdık çok şükür. Yardımcı olmaktan gurur duyduğumuz faaliyetlerden birisi de yetimlere sahip çıkma çalışmalarıdır. Yetim çocuklar okulda, sokakta, hayatın her alanında pozitif ayrımcılık görmelidir. Aslında yetime yardım konusu, dünya malına esir olup olmamanın da bir tespiti niteliği taşıyor. Kimsesizlere bakmak insanların borcudur. Ancak sadece yiyecek, giyecek ve barınma ihtiyacını karşılamak yeterli değildir. Maddi yardımdan ziyade manevi yardımda da bulunmalı, özelde bu ailenin 8, 12 ve 14 yaşlarındaki üç erkek çocuğunu genelde tüm yetim çocukları topluma kazandırmak daha önemlidir. Bu yardım için katkıda bulunan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. İnsanların bu yardımseverliklerini görünce geleceğe daha umutla bakıyorum. İyi ki iyi insanlar var.”  ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.