banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Mevsimsel hastalıklara karşı uzmanlar uyardı

Sonbahar mevsimiyle birlikte havalar da soğumaya başladı. Aralıksız devam eden yağışlar ve havaların soğumasıyla beraber uzmanlar da ailelere önemli uyarılarda bulunuyor.  Özellikle çocuklarda ve yetişkinlerde oluşabilcek gribal enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Bu mevsimde çocuklarda ve yetişkinlerde solunum yolu ve gribal enfeksiyona sık rastlanıldığını ifade eden Bitlis Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Ayhan Demir, bu hastalıkların bulaşıcı ve salgın özelliklerine sahip olduğuna dikkat çekti.

Bu tür hastalıklara karşı dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Demir, şunları söyledi: “Burada ellerin yıkanmasına dikkat edilmeli. Çocukların beslenmesine ve vitamin alarak bünyelerinin güçlendirilmesini öneriyoruz. Güçlendirilmiş bir bünye enfeksiyonlara karşı daha iyi mücadele edebiliyor.” dedi.

Gribal enfeksiyon geçirmiş çocukların okula gönderilmemesi tavsiyesinde bulunan Demir, “Gribal enfeksiyon salgınlığı tetikliyor. Çocuk okula giderek bunu arkadaşlarına bulaştırıyor. Bu şekilde salgın yayılıyor. Bu konuda ailelerin dikkatli olmasını istiyoruz. Bir iki gün çocuk evde istirahat etsin ve bol bol meyve ve sebze tüketsin.” diye belirtti.

Bu hastalıkların tedavi edilmemesi halinde ileride bronşit ve zatürreye dönüşeceğinden endişe ettiklerinin altını çizen Demir; ateşi olan, öksürüğü olan ve sürekli artarak devam eden ve nefes darlığı olan çocukların mutlaka bir hekime gösterilmesi gerektiğini kaydetti.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.