banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Meme kanserine dikkat!

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Koordinasyonuyla "Meme Kanserine Karşı Harekete Geç" sloganı ile gerçekleşen etkinlikte konuyla ilgili duyarlılığı anlatan dövizleri taşıyan sağlık çalışanları Mardin şehir stadı yürüyüş parkurunda tur atarak vatandaşları duyarlılığa davet etti.

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, kanserin yayılmadan önce teşhis edilmesi durumunda yüzde 96’ya kadar varan oranlarda iyileşme imkânı olduğunu vurgulayarak, hastalık riski için kadınları Mardin'de ücretsiz hizmet veren KETEM'e müracat etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Yavuz, “KETEM’de, 30 yaş ile 65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 40 yaş ile 69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50 yaş ile 70 yaş arasındaki kadınlara ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarına aralıksız devam ediliyor. Ayrıca Kızıltepe KETEM’e, taramaların daha kolay ve sonuçların daha kaliteli bir şekilde alınabilmesi için dijital mamografi cihazı alındı. KETEM bünyesinde diyetisyenlerimiz eşliğinde Vatandaşlara yönelik sağlıklı beslenme ve diyet programları hazırlanmakta olup sigara bırakma polikliniklerimizde sigara içenlere yönelik hem medikal hem davranışsal tedavi düzenlenmektedir. KETEM’deki tüm bu taramalar ücretsiz olarak ve vatandaşlarımız çok fazla bekletilmeden yapılmaktadır.” dedi.

21 Kasım Şehir Stadyumu'nda yapılan yürüyüşe İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve sağlık personelleri katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.