banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Medrese şehitleri mezarları başında anıldı

PKK tarafından 1993 yılında Köklü (Törek) köyündeki medreseye düzenlenen saldırıda hunharca katledilen Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı, mezarları başında anıldı. Şehadetlerinin 22’inci yılında Berdibek ve Kaylı’nın mezarları başına gelen sevenleri, Fatiha ve Ya-Sin'ler okuyup dua ettiler.

Mezarları başında düzenlenen anma programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Burada bir konuşma yapan araştırmacı yazar Cihan Bozaba, ayet ve hadislerle şehadet ve şehitliğin yüceliği ve İslam’daki yerini anlattı.

“Şehitler en yüce değerlerini Allah’a feda etmişler”
Şehitlerin en yüce değerlerini Allah’u Teâlâ’ya feda ettiklerini ifade eden Bozaba, “Canlarını feda ederek aynı zamanda mallarını, sevdiklerini, evlatlarını, eşlerini ve kardeşlerini de feda etmiş oluyorlar. Şehitler Allah için canlarını feda ettikleri için ahirette de Allah’u Teâlâ onlara yeni bir hayat bahşediyor. Bizim mahiyetini bilmediğimiz ve tam olarak anlamadığımız bir hayat sunacak onlara. Nitekim Allah’u Teâlâ Kur’an-ı Mübin’de Bakara Suresi 154. Ayeti Kerime de şehitlerin ölmediğini bilakis onların hayatta olduğunu şu hakikat ile bizlere bildiriyor: “Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” Şehitler tebdili mekân eylemişler. Zorlu bir hayattan müferrah bir hayata geçiş yapmışlar. Onlar da hayat değiştirdiklerini biliyorlar. Bambaşka bir âlemde olduklarını biliyorlar ama öldüklerinin farkında değiller.” şeklinde konuştu.

“Sizi tanımayan ama sizi çok seven gençler yetişti”

Konuşmasının devamında İslam davası uğruna canını feda eden şehitlerin ve İslam âlimlerinin şehadet ile ilgili sözlerine yer veren Bozaba, kabristanda bulunan şehitlere de seslenerek: “Ey Şehit Ziya ve Ey Şehit Süleyman; sizi görmeyen, sizi tanımayan ama sizi çok seven, sizin yolunuzda yürüyen, sizin davanızı omuzlayan gençler yetişti. Müjdeler olsun sizlere.” ifadeleri ile konuşmasına son verdi.

Etkinlikte ayrıca şehitlerin hayatlarından kesitler aktarıldı.

Program yapılan dua ve katılımcılara yapılan ikramların ardından sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.