banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Medikalcılar Yükselen Fiyatlardan Rahatsız


 Ürün temini konusunda hasta ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut, bunun nedeni de üretici firmaların yaptıkları fiyat artışları olduğunu söyledi.
Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut, Medikal tıbbi sarf ve cihazlarda yükselen fiyat artışları nedeniyle bir açıklama yaptı.
Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut; "Medikal, ortopedi, protez, ortez ve işitme cihazı çalışan meslektaşlarımızın, ürün temini konusunda hasta ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek; örneğin kurumun bir Konsantratör cihazına 900 TL öderken, cihazın piyasa fiyatı şu anda 2500 TL'dir. Özelikle sonda (tek kullanımlık kateter), hasta alt bezlerinde ve ortopedik ürünlerde üretici firmaların yaptıkları fiyat artışlarından dolayı aradaki fiyat farkını engelli hastanın ödemek zorunda kalıyor. Son olarak tıbbi sarf ve cihaz satışlarında kurumun geçmişte belirlemiş olduğu sağlık uygulama tebliğinin (sut) ödemelerinin yeniden gözden geçirilmesi ve adil bir fiyat güncellemesinin mutlaka yapılması gerektiğini aksi takdirde satış yapamayacak duruma geldiklerini çünkü hastanın aradaki fiyat farkını ödemek istemediğini ve sektörün çok zor durumda” olduğunu söyledi.
Haber: Mehmet Emin Kuş / www.balikligol.com 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.