banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Mardin'de hedef, kesintisiz bir kış

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürlüğü, kış gelmeden başlattığı bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. Bakım ve onarım çalışmaları Mardin il merkezi ve ilçelerinin yanı sıra kırsalda da gerçekleştiriliyor.

Tüm şebeke elden geçiriliyor

Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan bakım ve onarım ekipleri, enerji nakil hatları ve bunları taşıyan direkleri belirlenen plan çerçevesinde elden geçiriyor. Bu çalışma sırasında yazın aşırı tüketim ve sıcaklar yüzünden sarkan hatlar gerilirken,  elektrik direklerindeki izolatör ve armatürlerden kırık olanlar yenileri ile değiştiriliyor. İl genelindeki trafo ve panoları da elden geçiren ekipler, yük dengelemelerini gerçekleştiriyor ve ihtiyaca göre buralarda onarım yapıyor.

Kısa süreli kesintiler yaşanabilir

Enerjinin sorunsuz bir şekilde dağıtılması ve arızaları en az seviyeye indirmek için çalışmalarını sürdüren Dicle EDAŞ ekipleri tarafından yapılan periyodik olarak bakım ve yenileme çalışmalarının bir süre devam edeceği bildirildi. Bu çerçevede yenilenmesi gereken şebekeler yenilenirken, bakım, onarım ve yatırım programlarının gerçekleştirilmesi esnasında zaman zaman kısa süreli elektrik kesintilerinin yaşanabileceği kaydedilerek, vatandaşlar uyarıldı.

Hedef, kesintisiz bir kış mevsimi

Elektrik kesintisi yaşanmadığı bir kış mevsimi yaşanabilmesi için ekipler büyük bir özveri ile çalışırken Dicle EDAŞ yetkilileri, Mardin genelinde 2014 yılında 201 trafonun kayıt dışı olarak gerçekleştirilen israf düzeyindeki aşırı tüketim nedeniyle yanarak kullanılmaz hale geldiğini hatırlattılar.  Yetkililer, “Şirketimiz, müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji sunmak amacıyla bir yandan yeni yatırımlar yaparken, diğer yandan da bakım ve onarım çalışmalarını sürdürmektedir. Yine ekiplerimiz, yaşanan arızaları giderebilmek için olağanüstü bir çaba harcamaktadır. Tüm bu çaba ve hizmetlerin görülerek, kayıt dışı kullanım ve israftan artık vazgeçilmesini bekliyoruz.” dediler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.