banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Mardin'de Ağız ve Diş Sağlığı konulu resim yarışması

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı şube Müdürlüğü tarafından Ağız ve Diş Sağlığına dikkat çekmek amacıyla, Mardin ve ilçelerinde Ortaokullar arası Ağız ve Diş Sağlığı konulu yapılan resim yarışmasının sergisi ilçedeki bir alış veriş merkezinde sergilendi.

Resim yarışması sergisine, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İl Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Sağlık İl Müdür Yardımcısı Servet Yıldız, Halk Sağlığı diş hekimleri ve Şube Müdürleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmaya değişik okullardan katılan ve komisyon tarafından derecelendirilen 40 resim sergilendi.  

Programda dereceye giren resimlerin ödülleri dağıtıldı. Mardin Ömerli ilçesinden 1.ci gelen resmin sahibi  Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Merve Arslan’a bisiklet, 2.ci olan resim sahibi  Mardin Artuklu ilçesi Dumlupınar Ortaokulundan M.Ali Varlık’a eşofman, aynı okuldan 3. cü gelen  Ayşe Aca’ya da spor ayakkabı hediye edildi.

Programda bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Ağız ve Diş Sağlığının önemine değinerek şunları söyledi:

“Bütün insanlığın yaşamında öncelikli olan şey sağlık ve sağlık halinin devamıdır. Sağlık halinin devamı yaşam kalitemizde belirleyici bir unsurdur. Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkündür. Bu nedenledir ki, ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Diş çürükleri ile diş eti hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini arttırmaktadır. Bu bağlamda ağız ve diş sağlığımıza verdiğimiz önem, genel sağlık anlayışımızı ortaya koymaktadır” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.