banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mardin Valiliği

Mardin Valiliği, 3 gündür kentte etkili olan kar yağışının ardından yaşanabilecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşların mecbur kalmadıkça trafiğe çıkılmaması, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gibi tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Sıfırın altında seyreden soğuk havanın ve rüzgârın etkisiyle buzlanma olaylarında artış olduğu görüldüğüne dikkat çeken Valilik, karayollarının çalışması sonucunda Mardin- Diyarbakır, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ve İpekyolu güzergâhlarında trafik ve seyir güvenliğinin sağlandığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Kırsal alanda bulunan yerleşim birimlerinde yol açma çalışmalarında ise öncelikle acil hastaların, diyaliz ve doğum vakalarının sevki değerlendirilmiştir.  112 Acil Çağrı Merkezine 402 vaka ihbarı gelmiş olup, tamamının ilgili sağlık kuruluşlarına sevkleri gerçekleştirilmiştir. Halen yolları kısmen veya tamamen ulaşıma kapalı olan 16 yerleşim birimi bulunurken,  grup yolları ve nüfus yoğunluğu öncelikli olarak dikkate alınarak yerleşim birimlerinin birincil yollarının biran önce açılması çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gibi tedbirlerin almalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.” denildi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.