banner2
Öne Çıkanlar Av. Haluk Pekşen gazzeli ilk Yaz saati uygulaması Trabzon Milletvekili Av Haluk Pekşen

Mardin Meslek Yüksek Okulu kan bağışında bulundu

‘Kan Bağışı Hayat Kurtarır’ parolasıyla kan toplayan Türk Kızılay’ının bu seferki durağı Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Mardin Meslek Yüksekokulu ve Kızıltepe Meslek Yüksekokulu oldu.

Meslek Yüksek Okullarının müdürleri ve müdür yardımcıları   başta olmak üzere, idareciler, öğretim üyeleri ve öğrenciler kan bağışında bulundular.

Mardin Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Ceylan kan bağışı ile ilgili herkesi duyarlı olmaya çağırarak şunları söyledi:

“Felaket, kaza, doğum, hastalık gibi çok zor zamanlarda ihtiyaç duyulan kanın, normal zamanlarda tedarik edilmesi için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Kan ihtiyacı insani bir durumdur. Zengin-fakir, yaşlı-genç, kadın-erkek herkese lazım olabilir. Zor durumda olan kişilerin yardımına koşmak büyük bir erdemdir, toplumsal bir görevdir. Mardin Meslek Yüksek Okulu, idarecileri, akademik ve idari personeli ve öğrencileriyle sosyal sorumluluğun bilincinde olan bir kurumdur. Kan vermek can kurtardığı gibi, bağışta bulunan kişinin sağlığı için de çok faydalıdır. Bu nedenle kan verebilecek herkesi kan vermeye davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Kan bağışında bulunan öğrenciler ise kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek yaşadıkları huzuru dile getirdiler.

Kızılay ekibi ise, 40 ünite kan topladıklarını açıklayarak, bunun azımsanmayacak bir başarı olduğunu belirtti.

Diyarbakır Kızılay Bölge Kan Bağış Merkezi, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Baran Duymaz ise, başta Meslek Yüksekokulu Müdürü  Ahmet Ceylan’ın şahsında idarecilere, akademik personele ve öğrencilere teşekkür ettiklerini söyledi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.