banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye ural başak

Kronik Hastalıklar nasıl izlenir?  İzlemi yöntemi seminerle anlatıldı

 

Mardin’de Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce, aile hekimlerine yönelik "Kronik Hastalıkların İzlemi ve Yönetimi" eğitimi verildi. Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans salonundaki eğitim, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Sakarya tarafından verildi.

2008 yılında 57 milyon ölümün yüzde 63'nün dünyada bulaşıcı olmayan hastalıklar nedeniyle yaşandığını kaydeden Sakarya, hastalıkların kalp damar hastalıkları, diyabet, kanser, kronik solunum yolu hastalıkları olduğunu aktardı.

Aile hekimlerinin bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetiminde çok önemli bir rol üstlendiklerini belirten Sakarya, “Bu nedenle bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ile ilgili eğitim gereksinimlerinin karşılanması, uzmanlık dernekleri ile işbirliklerinin sağlanması gerekir.” dedi.

Programın sonunda sunumu yapan Prof. Dr. Sakarya'ya Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz tarafından plaket verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.