banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

mahkeme kararı ile iptal edildi

.
Seçimde sahtecilik iddiası İdari Mahkeme kararı ile iptal edildi. Mahkeme kararında, "Güzelyurt Sulama Birliği tüzüğünde 'seçimden en az 3 ay önce ve süresi 5 yıldan fazla olmamak kaydıyla noter tasdikli olması gerekiyor. Ancak Bilgili köyündeki bazı seçmenlerin seçimden 5-6 gün önce noterde tanzim edilen kira sözleşmeleri bulunmasına rağmen, Birlik tüzüğüne aykırı bir şekilde kira sözleşmelerinin Şanlıurfa Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğüne sunulduğu, Mahalli İdareler Müdürü İ.Halil Asar'ın Bilgi köyündeki usulsüz başvuruları kabul ederek, seçmen listelerini hazırladığını ve usulsüz başvuran şahısların seçimlere katılmasını sağladığını, usulsüz başvurulara karşı yapılan itirazları dikkate almayan ve usulsüz başvuruda bulunan bilge köyündeki 29 çiftçiye ait hiçbir belgeyi incelemediği" ifadeleri yer aldı.

Bu arada, Harran ilçesine bağlı Aslanlı köyü Muhtarı Mehmet Öztürk, yaptığı açıklamada, "Sonunda adalet tecelli olmuş. Ortadaki usulsüzlük gün yüzüne çıkmış ve olay yargıya intikal etmiştir. Güzelyurt Sulama Birliği seçiminde yapılan sahteciliği ve hileyi şikayet ettik. Şanlıurfa Valiliğine müracaat ettik ve Valilik bize müfettiş atadı. Müfettiş yapılan hile ve sahteciliği tespit etti. Şanlıurfa Valiliği sahteciliği tespit ederek, olayı Şanlıurfa idari mahkemesine tevdi ederek yürütmenin durdurulmasıistemi ile iptal talebinde bulunmuştur. Geçte olsa adalet tecelli olmuştur. Adalete güvencimiz sonsuzdur. Suçluların ortaya çıkmasını bekliyoruz. Nasip olursa seçimler yeniden önümüzdeki ay içerisinde adil bir şekilde yapılacaktır" dedi.


Akçakale ilçesinde 2009 yılında kurulan Güzelyurt Sulama Birliği seçiminde 29 çiftçiye ait kira sözleşmelerinde tüzüğe aykırı sahte seçmen listesi düzenlendiği ve seçim sonucunu etkilediği iddia edilmiş ve konu idari mahkemeye taşınmıştı. Güzelyurt Sulama Birliği seçimi 21 Kasım 2009 tarihinde Akçakale'de yapılmış ve başkanlığa ise Abdulhakim Badak seçilmişti.

http://balikligol.com/images/news/1585.jpg

Haber: Mehmet Dikeç İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.