banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Madde bağımlılığı ile mücadele için dernek kuruldu

 Türkiye’de gençlerin ve ailelerin korkulu rüyası haline gelen uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele amacıyla  ‘Yaşam Derneği’  kuruldu.

Gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması ve ailelerin eğitimlerini amaçlayan Yaşam Derneği çalışmalarına başladı.

Alpaslan Yıldız’ın başkanlığında kurulan dernek, sadece uyuşturucu ile mücadele değil, eğitim ve sosyal  sorumluluk bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalara da başladı.

 

Yaşam Derneği, sosyal sorumluluk bilincinin artırılması konularında da eğitim ve kültürel çalışmalara da katılacağını duyurdu.

Dernek başkanı Alpaslan Yıldız, Türkiye’de son yılların en büyük belası olan uyuşturucu ile mücadele edilmesi, gençlerin ve ailelerin eğitilmesi, uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesini amaç edindiklerini söyledi.

Derneğin amaçları doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler, gençlik dernekleri ve platformları ile temasa geçtiklerini, Sağlık Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü’nden de yardım ve destek alacaklarını belirten Yıldız: “Ülkemizde özellikle son yıllarda gençlerimizi etkisi altına alan ailelerin korkulu rüyası haline gelen uyuşturucu kullanımı ile mücadeleyi amaçladık. Gençlerin bilinçlendirilerek uyuşturucuya bulaşmamaları için çalışıyoruz. Bu konularla ilgili olarak adli makamlardan destek alıyoruz. Ailelerden büyük ilgi görüyoruz. Bizim amacımız, uyuşturucu kullanımının sıfıra indirilmesi ve kullanan gençlerin rehabilitasyonu. Bu konularla ilgili olarak TBMM gündeminde bulunan Kanun Tasarısını destekliyoruz. Bu nedenle, derneğin ismini Yaşam Derneği olarak belirledik. Gençlerin sağlıklı ve mutlu yaşam sürmeleri, ailelerin de çocuklarının uyuşturucu belasından uzak kaldıkları için mutlu oldukları bir yaşam ortamı diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.  (Zeki Aras –İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.